Atatürkün Marmarise gelişinin resmi törenle kutlanması

Atatürkün Marmarise gelişinin resmi törenle kutlanması -Marmaris Kaymakamı Saral: -Atatürkün Marmarisi ziyaret ettiği yetkili mercilerce yapılan araştırmalar sonucu ortaya konulan tarihi bir gerçek


MUĞLA (A.A) - Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Atatürkün Marmarise yaptığı ziyaretin yapılan araştırmalar sonucu ortaya konulan tarihi bir gerçek olduğunu belirtti.
     Kaymakam Ali Galip Saral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atatürkün Marmarise gelişinin 78 yıl sonra ilk defa düzenlenecek resmi törenle kutlanacağını söyledi.
     Kutlama talebinin kendisine geç ulaştırıldığı için yapılacak ilk resmi törenin çok kapsamlı olamayacağına işaret eden Saral, ancak gelecek yıllarda bu kutlamaların daha geniş etkinliklerle gerçekleştirileceğini kaydetti.
     Ziyaretin gerçekleştiğinin kesin olduğunu belirten Saral, Atatürkün Marmarisi ziyaret ettiği yetkili mercilerce yapılan araştırmalar sonucu ortaya konulan tarihi bir gerçek. Atatürk Kültür Dil ve Tarih Yüksek Kurumu bünyesinde bulunan Atatürk Araştırma Merkezi Başkanlığının hazırladığı raporda, Atatürkün Ege Vapuru ile Marmarise geldiği ve geceyi burada geçirdikten sonra ayrıldığı belirtiliyor. Geceyi vapurda geçirmiş, ama körfez de Marmaris sınırlarında olduğu için Marmariste kaldığı kabul ediliyor dedi.
     Atatürkün ziyaretine şahit olanlardan yaşayanların bulunduğunu ifade eden Saral, Şu an Marmariste bulunmayan ama hayatta olan bir büyüğümüzün vapurda Atatürkü ziyaret eden öğrenciler arasında olduğunu öğrendik. Bu vatandaşımızı gelecek yılki kutlamada misafir ederek, yaşadıklarını halkımızla paylaşmasını sağlamayı planlıyoruz diye konuştu.
     Türkiyenin her yerinde Atatürkün gerçekleştirdiği ziyaretlerle ilgili bu tür etkinlikler yapıldığına dikkati çeken Saral, bunlardan en kapsamlısının Atanın Ankaraya gelişi kutlamaları olduğunu hatırlattı. Saral, bu onuru ve şerefi Marmarisliler ile ilk kez resmi törenle kutlamanın mutluluğunu yaşayacaklarını dile getirdi.
     Kutlamaya yarın saat 09.50de Atatürk Anıtına çelenk sunulmasıyla başlanacağı bildirildi.
    
     Muhabir: Levent Kişi
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürkün Marmarise gelişinin resmi törenle kutlanması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER