Atatürkün Ispartaya gelişinin 83. yıl dönümü

Atatürkün Ispartaya gelişinin 83. yıl dönümü -Ulu Önderin Ispartaya gelişinin 83. yılı dolayısıyla tören düzenlendi


ISPARTA (A.A) - Atatürkün Ispartaya gelişinin 83. yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.
     Atatürkün da Ispartaya gelişinin yıl dönümü dolayısıyla il protokolü, askeri birlik, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş, 6 Mart Caddesinden Isparta Valiliğindeki tören alanına yürüdü.
     Burada Isparta Valisi Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz ve Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Atatürk Anıtına çelenk koydu. Saygı duruşundan bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Isparta Belediye Başkanı Günaydın, Atatürkün kısa süreliğine de olsa Ispartaya gelerek, toplumla etkileşim içinde olmasının, millette birleştirici, toplayıcı, harekete geçirici enerji kaynağının oluşmasını sağladığını kaydetti.
     Ispartanın düşman işgali görmemesine rağmen Atatürkün Anadoluda başlattığı milli mücadeleye canıyla malıyla tam destek verdiğini ve Kuvay-i Milliye ile bütünleştiğine dikkati çeken Günaydın, Milli Mücadeleye Mustafa Kemal Paşanın safına giren Isparta, ilçeleriyle birlikte 871 şehit vermiş, büyük zaferi içtenlikle kutlayarak, Cumhuriyete sahip çıktı dedi.
     Atatürkün Ispartaya gelişinin Ispartanın en mutlu günlerinden birisi olarak kabul edildiğini ifade eden Günaydın, şöyle konuştu:
     Atatürk çalışmaları ile yeni vatanı ve yeni devleti ebedi güvenceye alan büyük ve eşsiz bir inkılapçıydı. Türke tarih, Türke dil, Türke töre, Türke güven, Türke yükselme aşkı veren yüce Türk Atatürktü. Çünkü Türk milleti kendi bağrından çıkardığı o varlıkla birleşmişti. Gazi Mustafa Kemal, millet davası, millet çıkarları, millet hedefleri, millet politikaları ve millet beklentileri ile hizmet etmiştir. Diline, örfüne, kültürüne, töresine bağlılığını koruyup, geliştirilmesini her platformda anlatmıştır. Onurlu ve saygın bir millet olmanın ilk örneğini ortaya koymuştur. Türk olarak toplumun ötesinde Türk gibi düşünmenin ve yaşamının gereğini ve gücünü öğreten yine Atatürk idi.
     Tören, konuşmanın ardından düzenlenen halk oyunları gösterisi ile sona erdi.
    
     Muhabir: Murat Yolcu
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Atatürkün Ispartaya gelişinin 83. yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER