Atanamayan öğretmenler eylem yaptı

Atanamayan öğretmenler eylem yaptı


İZMİR (A.A) - İzmirde, atanamayan öğretmenler eylem yaptı.
     Konaktaki bir alışveriş mağazasının önünde buluşan bir grup atanamayan öğretmen, sloganlarla İzmir Büyükşehir Belediyesinin önüne kadar yürüdü.
     Grup adına açıklama yapan Deniz Akkoyun, Şubatta atama bekleyen öğretmenler olarak ücretli öğretmenliğe, haksız alan değişikliğine, yetersiz öğretmen atamalarına ve öğretmenlerin itibarsızlaştırmasına tepki gösterdiklerini dile getirdi.
     Öğretmen atamaları için 7 Temmuzda yapılan KPSSye şaibe karıştığını ileri süren Akkoyun, KPSSden beri mağduriyetimiz katlanarak artıyor. Bu yıl sınavdan bir gün önce yapılan açıklama ile KPSS puanlarının bir yıl geçerli olacağı ilan edildi. Bu adaletsizlik. Daha önce sınava girenler puanlarını 3-4 defa kullandı. Şubat ayında atama olmayacağı duyuruldu. Şubat ayında 30 bin adaletli atama istiyoruz diye konuştu.
     Eylemde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçerin yüz maskelerini takan ve Noel Baba kıyafeti giymiş iki kişi, atama taleplerini tiyatral olarak ifade etti.
     Şarkı sözlerini de taleplerine uyarlayan öğretmenler, halay çekti ve üzerlerine atama isteklerine ilişkin mesajlar yazdıkları Japon fenerlerini gökyüzüne saldı.
    
     Muhabir: Halil Şahin
     Yayıncı: Ufuk Kırabalı
<< Önceki Haber Atanamayan öğretmenler eylem yaptı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER