Atalarının doğduğu topraklarda dua ettiler

Atalarının doğduğu topraklarda dua ettiler -Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Lambriniadisin daveti üzerine Bursaya gelen 200 Yunan, mübadeleden sonra ilk kez Gölyazıdaki Aziz Pandeleimon Kilisesinde dua etti


BURSA (A.A) - Fener Rum Patrikhanesi Bursa Metropoliti Prof. Dr. Elpidophoros Lambriniadisin daveti üzerine Bursaya gelen yaklaşık 200 kişiden oluşan Yunan grup, merkez Nilüfer ilçesine bağlı Gölyazıdaki Aziz Pandeleimon Kilisesinde dua etti.
     Metropolit Lambriniadis, gazetecilere yaptığı açıklamada atalarının yaptığı kiliseyi ziyaret etme imkanı sağlandığı için çok mutlu olduklarını belirterek, İlk kez bir ayin oluyor burada. Bu kilisede, mübadeleden sonra hiç dua olmadı. İlk kez bugün, 27 Temmuz 2012de dedi.
     Ramazanın Müslümanlar için özellikle dua etmek için ayrılmış bir ay olduğunu belirten Lambiriniadis, Biz de bu çerçevede dua etmek istedik. Bu kilise, Aziz Pandeleimona adanmıştır. Bugün de Aziz Pandelimonun bayram günüdür. Bugün, burada olmak, bizim için çok özel bir durum diye konuştu.
     Lambiriniadis, önce hayatta olanların isimleri okunarak, sağlıkları için dua edileceğini sonra da vefat etmiş atalarının ruhları için dua edeceklerini kaydetti.
     Biz, İstanbullu Rumlar olarak, barışa katkıda bulunabiliriz diyen Lambiriniadis, Halk zaten birbiriyle çok kolay kaynaşıyor ve anlaşıyor. Gelen Yunanlı misafirler duygulandı. Ağlayanlar, dedelerini hatırlayanlar ve onların eski evlerini arayanlar var diye konuştu.
     Gölyazıdan Yunanistana göç edenlerin, çocuklarının, torunlarının katıldığı duayı yöneten Lambiriniadis, kilisenin restore edilmesinden dolayı çok mutlu olduklarını ifade ederek Nilüfer Belediyesine teşekkür etti.
     Duaya katılanlardan Vivi Douki de, duygu yüklü bir gezide olduklarını ifade ederek, Atalarımızın doğduğu topraklara birçok kez gelmiştik. Fakat bu sefer kilisenin onarılmış olduğunu gördük. Teşekkür ederim dedi.
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan / Cem Şan
     Yayıncı: Kamuran Akkuş
<< Önceki Haber Atalarının doğduğu topraklarda dua ettiler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER