ASO Başkanı Özdebir:

ASO Başkanı Özdebir: -(ABD Ticaret Müsteşarlığı Çalışma Ofisinin ASOya taşınması) ABD her ülkede ticaret müşavirliğinin büyükelçiliğinin dışında konuşlanmasına müsaade etmez. Bu da Türkiye için bir ayrıcalık (Fotoğrafl


ANKARA (A.A) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, ABDnin diğer ülkelerde ticaret müşavirliğinin büyükelçiliğinin dışında konuşlanmasına müsaade etmediğini belirterek, ABD Ticaret Müsteşarlığı Çalışma Ofisinin ASO binasına taşınmasının Türkiye için bir ayrıcalık olduğunu söyledi.
     Özdebir, ASO ve ABDnin Ankara Büyükelçiliğinin gerçekleştirdiği stratejik işbirliği çerçevesinde ABD Ticaret Müsteşarlığı Çalışma Ofisinin ASO binasında hizmete girecek olması dolayısıyla düzenlenen toplantıda, Ofisin ABD ve Türkiye arasındaki karşılıklı ticaretin geliştirilmesi açısından çok olumlu olacağını belirtti.
     ABDnin her ülkede tcaret müşavirliğini büyükelçiliğinin dışında konuşlanmasına izin vermediğini dile getiren Özdebir, Bu da Türkiye için bir ayrıcalık... Türkiyenin güvenilir bir ülke olduğunun da bir göstergesi dedi.
     Teknoloji devi, ileri üretim üssü ABDnin bu enerjisi ve gücünden Türkiyenin de pay alması gerektiğinin altını çizen Özdebir, Türkiyenin gelişen genç nüfusu için yeni ürünler getirilmesinin ciddi bir pazar oluşturabileceğini söyledi.
    
     -ABD ve Türkiye arasında beraber çalışılacak büyük fırsatlar var-
    
     ABD Ticaret Bakan Vekili Rebecca Blank de küresel ekonomik sorunlar olduğunu ancak ABD ve Türkiye arasında beraber çalışılacak büyük fırsatlar bulunduğunu vurguladı.
     Yatırım olanaklarını ve işbirliklerini artırmak istediklerine işaret eden Blank, ASOda açılacak olan ofis sayesinde ilişkilerin daha fazla gelişeceğini düşündüklerini belirtti.
     ABDnin Ankara Büyükelçisi Francis Ricciardone de Türkiye ile ABD arasındaki stratejik savunma ilişkilerinin çok önemli olduğunu, bunun yanı sıra stratejik ekonomik ilişkilerin de büyük önem taşıdığını belirterek, Ticaret Müşavirliği Çalışma Ofisinin ASO binasında açılacak olmasıyla karşılıklı güvenin gösterildiğini kaydetti.
     Bu ofis ile daha gelişmiş bir temas noktası kurduklarına değinen Ricciardone, Bölgede gerginlikler olsa bile biz çok iyi işler çıkarıyoruz dedi.
    
     Muhabir : Merve Özlem Çakır
     Yayıncı : Murat Taydaş
<< Önceki Haber ASO Başkanı Özdebir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER