ASO Başkanı Özdebirden TOBB yanıtı:

ASO Başkanı Özdebirden TOBB yanıtı: -Ben, kesinlikle Sayın Başkanımızı (TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu) eleştirmiş değilim -Benim bugüne kadar söylediğim hiçbir şeyde ne Başkanın şahsına ne de TOBBun hükmi şahsiyetine


ANKARA (A.A) - Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir, yakın zamanda bazı basın organlarında yer alan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun yeniden başkanlığa aday olup olmayacağına ilişkin sözleri ile ilgili, Ben, kesinlikle Sayın Başkanımızı (TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu) eleştirmiş değilim dedi.
     Özdebir, ASO Şubat ayı Meclis Toplantısında bazı meclis üyelerinin, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlunun yeniden aday olmaması gerektiği yönündeki sözlerine ilişkin eleştirilerine yanıt verdi.
     Gazetecilerle geçen hafta gerçekleştirilen toplantının Merkez Bankasının son dönemlerdeki para politikasını eleştirmek amacı taşıdığını ifade eden Özdebir, piyasada yaşanan sıkıntıları birilerinin dile getirmesi gerektiğini kaydetti.
    
     -Merkez Bankası göz boyuyor-
    
     Merkez Bankasının KOBİleri olumsuz etkileyecek kararlara imza atmasına isyan ettiğini anlatan Özdebir, Merkez Bankası bir noktada bizim de Sayın Başbakanın da gözünü boyamakta. Faizleri indirdim diyor ama öbür taraftan da munzamları da artırıyor. 1,4 milyar lira artı 900 bin doları piyasadan çekti. Bu çekilen para büyük işletmeleri etkilemeyecek. OSTİMdeki, İvedikteki iş adamımızı etkileyecek dedi.
    
     -Anayasa Mahkemesinin kararı doğru-
    
     Toplantının asıl amacı olan Merkez Bankası ile ilgili bölümü bittikten sonra gazetecilerle sohbet ettiğini ifade eden Özdebir, konunun TOBB ve oda seçimlerine geldiğini belirtti.
     Daha sonra TOBB Genel Kurulunun gündeme geldiğini dile getiren Özdebir, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Ben, kesinlikle Sayın Başkanımızı (TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu) eleştirmiş değilim. Anayasa Mahkemesinin seçme seçilme hakkını sınırlayan düzenlemeyi kaldırması doğrudur. Ama bu talep siyaset tarafından değil bizim camiamız tarafından getirilmiştir. Zafer Bey de (Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan) o zaman başkan vekiliydi. Ama Anayasa Mahkemesi bunu kaldırdı. Doğrudur, doğru da yapmıştır. İnsanlar isterlerse aday olurlar isterlerse olmazlar. Anayasa Mahkemesi bunu iptal ettiğine göre herkesin seçme seçilme hakkını kullanabileceğini söyledim.
    
     -(Hisarcıklıoğlunun defosu vardır) demedim-
    
     Toplantıda kendisine Siz olsaydınız ne yapardınız- sorusunun yöneltildiğini aktaran Özdebir, kendisinin de Ben olsaydım seçime girmezdim dediğini ifade etti.
     Hisarcıklıoğlunun hem yurt içinde hem yurt dışında Türkiyeyi ve TOBB camiasını son derece iyi temsil ettiğini belirten Özdebir, gazetelerde yer alan ifadelerde de kötü bir yan olmadığını yalnızca bir gazetenin attığı manşetin çirkin olduğuna dikkati çekti. Söz konusu manşete ilişkin konuşmanın TOBB ile ilgili bölümden çok önce gerçekleştiğini anlatan Özdebir, şunları kaydetti:
     Ben Merkez Bankası ve piyasalar ile ilgili sıkıntıları söyleyince gazetecilerden biri dedi ki Sayın Başkan senden başka bunları söyleyen yok dedi. Orada da hemen aklıma geldi. Kendi aramızda yapmış olduğumuz toplantılarda Sayın Başkan bu yaşanan şartlar nedeniyle herkesin bir defosunun olduğu bu defosundan dolayı insanların ses çıkartamadığını söylemişlerdi. Gazetecinin sorusu karşısında o söz aklıma gelince Defosu olanlar konuşamıyor herhalde dedim. Ama onu alıp da başlığa koyunca sanki ben Başkanımızın defosu varmış gibi bir şey söylemiş oldum. Hatta gazetecilerden biri bunu, bu şekilde temin etmeye çalıştı. Ben Başkanımızın defosu vardır demedim dedim.
    
     -Parmağa kızıp bedenimize hançer batırmayız-
    
     Konuşmalarında kötü bir yan olmadığını, fikrini söylediğini kaydeden Özdebir, bundan sonra 2den fazla saçilmek isteyenlerinin önlerinin açık olduğunu söyledi.
     ASOnun TOBBun bir organı olduğunu hatırlatan Özdebir, İnsan parmağına kızıp bedenine hançer batırmaz. Böyle bir şeyimiz yok. TOBB bizim üst kuruluşumuzdur. Benim bugüne kadar söylediğim hiçbir şeyde ne Başkanın şahsına ne de TOBBun hükmi şahsiyetine yönelik bir eleştiri yoktur diye konuştu.
    
     Muhabir: Erdal Çelikel - Hüseyin Demir
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber ASO Başkanı Özdebirden TOBB yanıtı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER