ASKON Bursa Şubesi üyeleri, Bosna Herseke

ASKON Bursa Şubesi üyeleri, Bosna Herseke gidecek -3 kişiden oluşan heyet, başkent Saraybosna ile Dobojda iş görüşmeleri gerçekleştirecek


BURSA (A.A) - Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Bursa Şubesi üyeleri, Bosna Hersek ile ticareti geliştirmek amacıyla 28 Mayısta bu ülkeye gidecek.
     Daha önce Bursa Valisi Şahabettin Harput başkanlığındaki heyetle Bosna Herseke giden ASKON Bursa Şubesi Başkanı Ali Turgut, yaptığı açıklamada, 28 Mayısta şubeyi temsilen kendisi dahil 3 kişiden oluşan heyetin, Bosna Herseke ulaşacağını bildirdi.
     Bosna Hersekte önceki temaslarının ardından ülke ile ticaretin geliştirilebileceğini gördüklerini belirten Turgut, şunları kaydetti:
     "Bursa-Bosna Hersek ilişkileri için yeni bir dönemin başladığını gözlemledik. Bosna Hersek, ormanları, yer altı madenleri, enerji kaynakları, sayısız ırmakları, hidroelektrik santralleri ve tarım zenginliğiyle Bursaya çok benziyor. Tarihten gelen yakınlığımız ve kültürel benzerliklerimiz de çok fazla. Biz de bunu değerlendirerek Bosna Hersek ile ticaretimizi arttırmak ve karşılıklı işbirlikleri geliştirme isteğimizi ortaya koyduk. Özellikle başkent Saraybosna ve Doboj kentinde ziyaretlerde bulunacağız. İkili iş görüşmeleri gerçekleştireceğiz. Türkiye ile Bosna Hersek arasındaki ticaret hacminin artmasına katkı sağlayacağımıza inanıyoruz."
    
     Muhabir: Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber ASKON Bursa Şubesi üyeleri, Bosna Herseke Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER