Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -BBP MKYK üyesi Döngel: -Türk jetinin vurulmasına Esed kadar içimizdeki Baasçılar da sevinmiştir. Ama Türkiyenin içerideki ve dışardaki düşmanlarının sevinçleri, kursağında kalacaktır (Fo


ANTALYA (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi Hüseyin Döngel, Türk jetinin vurulmasına Esed kadar içimizdeki Baasçılar da sevinmiştir. Ama Türkiyenin içerideki ve dışardaki düşmanlarının sevinçleri kursağında kalacaktır dedi.
     Hüseyin Döngel, partisinin Antalya İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında, Suriyenin hava savunma sisteminin Ruslar tarafından kurulduğunu, füze ve silah ihtiyaçlarının da Rusya tarafından karşılandığını iddia etti. Rusyanın Akdenize inmesi için Suriyeye ihtiyaç duyduğunu belirten Döngel, askeri bakımdan Rusyanın Akdenize inmesine imkan veren Tartus Limanının bu anlamda önemli olduğunu söyledi.
     Rusya ile Suriye arasında 1971 yılında imzalanan antlaşma ile Tartus Limanının Rusyaya tahsis edildiğini öne süren Döngel, şunları kaydetti:
     Rusyanın Ukraynadaki Kırım Deniz Üssünün Karadenizdeki anlamı ve önemi ne ise Tartusun Akdenizdeki anlamı da odur. Bu proje, Büyük Rusya Projesidir. Rus yönetimi Mısırda İhvan-ı Müsliminin iktidara gelmesinden rahatsız olmuştur. Suriye de ihvan çizgisinde bir hareketin iktidar olmasını istemiyor. Türk jetinin vurulmasına Esed kadar içimizdeki Baasçılar da sevinmiştir. Ama Türkiyenin içerideki ve dışardaki düşmanlarının sevinçleri kursağında kalacaktır.
     Döngel, hükümetin Irakta Maliki, Suriyede de Esed ile ciddi problemler yaşadığını savundu. Türkiyenin Suriye meselesinde yalnız bırakıldığına iddia eden Döngel, hükümetin dış politikasının iflas ettiğini öne sürdü.
     Hüseyin Döngel, Türkiyenin ABD ve NATOya güvenmemesi gerektiğini, terörle mücadelede de müzakere değil etkin mücadele yapması gerektiğini söyledi.
    
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER