Askeri uçağın düşürülmesi

Askeri uçağın düşürülmesi -Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik: -Türkiyenin bunu içine atması söz konusu değil. Mutlaka bunun gerek diplomatik alanda gerekse farklı şekillerde bir cevabı olacaktır -Burada garip olan,


BURSA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Hatayın güneybatısında Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili olarak, Türkiyenin bunu içine atması söz konusu değil. Mutlaka bunun gerek diplomatik alanda gerekse farklı şekillerde bir cevabı olacaktır dedi.
     Bakan Çelik, Mustafakemalpaşa ilçesindeki Etibank Sosyal Tesislerinde gazetecilerin Türk askeri uçağının düşürülmesiyle ilgili sorularını yanıtladı.
     Durumun kabul edilemez olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu:
     Var sayalım ki bir sınır ihlali oldu. Uçağı düşürmek mi gerekiyor- Sınır ihlalleri neticesinde uçak düşürülürse dünyada komşu devletler arasında huzur kalmaz. Yıllardır Yunanistan ile bu anlamda havada birçok dalaşlar yaşadık ama bu şekilde, diplomatik anlamda bir çözüm bulunur. Şimdi Suriyede diyelim ki böyle bir hava ihlali olduğunu farz etsek, henüz hukuki olarak netleşmiş bir durum yok... Bunun karşılığı uçağın düşürülmesi kesinlikle olamaz. Bu yönüyle bu eylem kabul edilemez bir eylemdir. Yani Türkiyenin bunu içine atması söz konusu değil. Mutlaka bunun gerek diplomatik alanda gerekse farklı şekillerde bir cevabı olacaktır.
     Çelik, olayın henüz çok da netleşmiş olmadığını, pilotların aranmasına devam edildiğini ifade ederek, hava sahasıyla ilgili ihlalin hangi boyutlarda olduğunun değerlendirildiğini belirtti.
     Bir noktayı tekrar etmek isteğini ifade eden Çelik, Burada garip olan, anlaşılması mümkün olmayan, ihlali bahane ederek uçağı düşürme olayı söz konusu ise bunun kabul edilemez olduğunu vurgulamak istiyorum dedi.
    
     -Bütünü itibarıyla kabul edilemez bir durum-
    
     Çelik, bir gazetecinin Suriye özür diledi- Bu konudaki tavır nasıl olur- sorusunu ise şöyle yanıtladı:
     Tabii ki bunun bir uluslararası boyutu vardır. Bu anlamda sayın Cumhurbaşkanımızın ve Başbakanımızın ifade ettiği yoğun diplomasi trafiği şu anda devam ediyor. Esas önemli olan bu işin netleşmesi yani olayın aslı nedir, ne şekilde, nerede cereyan ettiği, bu çok önemli. Bunun netleştirilmesi konusunda yoğun çalışma devam ediyor. Suriye de buna katkı sağlıyorsa bu ayrı bir olay ama bu mesele bütünü itibarıyla kabul edilemez bir durumdur.
     Muhabir: Halil İbrahim Başer / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Hande Cankar
<< Önceki Haber Askeri uçağın düşürülmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER