Aşık Veysel Müzesinde yenileme çalışmaları

Aşık Veysel Müzesinde yenileme çalışmaları -Amfi tiyatronun bulunduğu alana yapılacak sergi salonu ve konuk evi olarak kullanılması planlanan iki katlı ek binanın temeli törenle atıldı


SİVAS (A.A) - Aşık Veysel Müzesindeki yenileme çalışmaları kapsamında, amfi tiyatronun bulunduğu alana yapılacak sergi salonu ve konuk evi olarak kullanılması planlanan iki katlı ek binanın temeli törenle atıldı.
     Sivrialan köyünde düzenlenen temel atma törenine, Şarkışla Kaymakamı Abdullah Uçgun, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Mevlüt Soysal, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü, Sivas Müze Müdürü Ayşegül Canan Ortakçı, Şarkışla Belediye Başkanı Kasım Gültekin ile Veyselin oğulları Ahmet ve Bahri Şatıroğlu katıldı.
     Uçgun, törende yaptığı konuşmada, ünlü ozan Aşık Veysel Şatıroğlunun evinin yıkılıp yıkılmamasıyla ilgili yaklaşık bir yıldır tartışmaların yapıldığını, verilen son kararın evin yıkılmaması ve yanına yeni bir yerin yapılması yönünde olduğunu belirtti.
     Evi yıkmamanın daha sağlıklı olacağı kanaatine varıldığını ifade eden Uçgun, şunları söyledi:
     Netice itibariyle Avrupa Birliği projesiyle eş zamanlı olarak tamamen İl Özel İdaresinin öz kaynaklarıyla ayrı bir sergi salonu yapılması kararına varıldı. Kararın alınmasında Sivas Valisi Ali Kolatın büyük desteği oldu. Aşık Veysel Müzesi mevcut haliyle, kesinlikle Aşık Veyselin adına ve şanına yakışır bir durumda değildi. Müze diyebileceğimiz bir durumda da değildi, tamamen mevcut imkanlar çerçevesinde yapılarak dizayn edilmiş bir müzeydi. Aşık Veyselin adına yakışır bir müze için böyle bir tesis yapma gereği hasıl oldu.
     Uçgun, müzenin tamamlandığında Türkiyede görme özürlülere hitap etme açısından belki de tek müze olacağını dile getirerek, Çağdaş müzecilik anlayışıyla dizayn edilmiş en önemli müzelerden bir tanesi olacak. Şarkışla bundan sonra cazibe merkezi olacaktır diye konuştu.
     İl Kültür ve Turizm Müdürü Kadir Pürlü de Tamamen Aşık Veyselin hatırasını yaşatmaya uygun bir çalışmadır ve Aşık Veysele yakışan bir tesis olacağına inanıyorum, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum dedi.
     Müze Müdürü Ayşegül Canan Ortakçı ise proje hakkında bilgiler verdi.
     Ünlü Halk Ozan Aşık Veyselin oğlu Ahmet Şatıroğlu da yapılan çalışmalardan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade etti.
     Konuşmaların ardından iki katlı ek binanın temeli atıldı.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Aşık Veysel Müzesinde yenileme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER