Aşık Veyselin vefatının 40. yılı

Aşık Veyselin vefatının 40. yılı -Sivas Valisi Kemelek, Aşık Veysel Şatıroğlunun ölümünün 40. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı


SİVAS (A.A) - Sivas Valisi Zübeyir Kemelek, halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlunun ölümünün 40. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Kemelek, mesajında, Anadolu kültürünü özümsemiş, bu değerleri en sade haliyle söze döküp Türk milletinin gönlünde önemli yer edinmiş Aşık Veyselin, yaşadığı tüm acılara rağmen umudunu kaybetmeden derdini, sevincini, hasretini 7 yaşında eline aldığı sazıyla, yıllarca hem söyleyip hem de söylettirdiğini belirtti.
     Vali Kemelek, mesajında şunları kaydetti:
     İnsan ve vatan sevdasını dizelerine yansıtan Veysel, Osmanlı İmparatorluğunun yıkılmasını ve yerine Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunu yaşamış, Anadolu insanının istilaya karşı nasıl tek yumruk olduğunu, Erzurum ve Sivastan yurda ve dünyaya nasıl seslendiğini bizzat yaşayarak dizelerine yansıtmıştır. Ünlü Ozan Aşık Veysel bir halk ozanı olmasının yanı sıra topluma ışık tutan aydın kimliğiyle de ön plana çıkmıştır. Dizelerinde sevgiyi, kardeşliği, doğayı ve ölümü eşsiz bir üslupla anlatan büyük halk ozanı, birleştirici yönüyle de toplum üzerinde büyük etki bırakmıştır. Bu duygu ve düşüncelerle Aşık Veyselin bizlere bıraktığı eserleriyle yüreklerimizde sevgi ve barış tohumları ekmeye devam edeceğine olan inancıyla, ölümünün 40. yıl dönümünde saygıyla anıyorum.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Aşık Veyselin vefatının 40. yılı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER