Artvin Belediye Başkanı Özgün:

Artvin Belediye Başkanı Özgün: Serender Evleri projesi sona yaklaştı


ARTVİN (A.A) - Artvin Belediye Başkanı Emin Özgün, Serender Evleri projesinin sona yaklaştığını bildirdi.
     Özgün, yaptığı yazılı açıklamada, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansının turizme yönelik küçük ölçekli altyapı mali destek programı kapsamında Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı hibesi ve Artvin Belediye Başkanlığı eş finansmanı ile yaptırılan Serender Evleri projesinde sona yaklaşıldığını belirtti.
     Artvin-Borçka karayolunun 10. kilometresi Ormanlı köyü mevkisinde Belediye tarafından yaptırılan Serender Evlerinin yörenin ahşap mimarisiyle şekillendiğini ve bölge turizmine katkı sağlayacağını ifade eden Özgün, turizme kazandırılacak 19 serender evinin bir tatil köyü projesi olduğunu kaydetti.
     Özgün, Artvin merkeze bağlı Ormanlı Köyü Çoruh Marina yakınında 2 bin 476 metrekarelik alanda inşa edilen serender evlerinin 57 kişiye hizmet verebileceğini belirterek, Serender Evleri tek ve çift kişilik olmak üzere 2 yataktan oluşuyor. Ayrıca odaların içinde telefon, televizyon, giysi dolabı, banyo ve tuvalet yer alacak dedi.
     Serender evlerinin gezi turlarının uğrak mekanı haline geleceğini iddia eden Özgün, şunları kaydetti:
     Gelen turistler bu doğal yapılarda rahat ve konforlu bir tatil yapacaklar. Ayrıca Serender Evleriyle bağlantılı kapalı bir yüzme havuzu projesi yapılacak. Ülkemizde özellikle de Karadeniz bölgesinde bu yapıların çokluğu ve turizmde konaklama amaçlı kullanılmasından esinlenerek projeyi hayata geçirdik. Bizim serenderlerimiz piyasada bulunanlardan daha büyük ve geniş olarak yapılmaktadır. Geçmişte bu yapılar yiyecek, içecek, giyim eşyaları ve tekstil ürünlerini kemirgen ve haşerelerden korumak, mısır ve diğer tarımsal ürünleri güneşte kurutmak amacıyla yapılmıştı. Serender evleri çok fonksiyonel binalardır. Son zamanlarda bölgemizde bu binalar turizmde konaklama amaçlı olarak kullanılmaya başlandı. Bizde Artvin Belediyesi olarak Artvine serenderlerden oluşan bir tatil köyü yapma fikrini hayata geçirmiş olduk.
     Serender evlerinde tatil yapan yerli ve yabancı turistlerin, Borçka Baraj Gölünde bot, tekne ve jet skilerle gezip su sporları yapabileceklerini ifade eden Özgün, mekanın ayrıca amatör olta balıkçılığı için ideal bir mekan olduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvin Belediye Başkanı Özgün: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER