Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü

Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü -Artvin Valisi Necmettin Kalkan, ile CHP Milletvekili Uğur Bayraktutan Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı


ARTVİN (A.A) - Artvin Valisi Necmettin Kalkan ve CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.
     Kalkan, mesajında, Artvinin kurtuluşunun 92. yıl dönümünü bir kez daha büyük bir sevinç, coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Türk milletinin şanlı tarihindeki kahramanlık destanlarından birisinin de bundan tam 92 yıl önce Artvinde yazıldığını ifade eden Kalkan, şunları kaydetti :
     Milletimizin bağımsızlığa olan tutkusu ve bağlılığı, yurdun dört bir yanında olduğu gibi bundan tam 92 yıl önce 7 Mart 1921de Artvinimizde de tezahür etmiştir. Milli diriliş ve şahlanışı ifade eden Kurtuluş Savaşımız, milletimize vurulmak istenen esaret zincirinin kırıldığı, birlik ve beraberlik içerisinde var olma mücadelesinin verildiği kahramanlıklarla dolu bir mücadeledir. Her karış toprağını kanlarıyla sulayarak, yaşadığımız coğrafyayı vatan yaparak bizlere emanet eden ecdadımıza olan sevgimiz ve saygımız ilelebet milletimizin gönlünde yaşamaya devam edecektir.
    
     -CHP Artvin Milletvekili Bayraktutan-
    
     CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan da Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıl dönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, Artvinin işgal altında olan ülkede yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, sahip olduğu manevi gücü ve bağımsızlık inancıyla büyük bir kahramanlık örneği sergilediğini vurguladı.
     Bayraktutan, Artvin halkının düşmanı kovup, özgürlüğüne kavuştuğunu ifade ederek, şunları kaydetti:
     Milli birlik ve beraberliğin öneminin daha çok kavrandığı şu günlerde böyle anlamlı bir günün coşku ile Artvinde ve tüm yurtta kutlanması, ulusal hafızamızı tazeleyecek ve milletimizin ihtiyacı olan birlik ve beraberliğini güçlendirecektir. Bu güzel topraklarda bağımsız yaşamamızı sağlayan başta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehitlerimizi, halk kahramanlarımızı saygı, minnet ve şükranla anıyor, emanetleri olan bu kutsal toprakların her zaman koruyucusu ve savunucusu olacağımızı da bizzat belirtmek istiyorum.
     Kurtuluş gününü, birlik ve beraberlik duyguları ile kutluyor, çalışmaktan onur, paylaşmaktan gurur duyanların memleketi Artvinin milletvekili olarak Artvinin kurtuluşunun tüm ulusumuza kutlu olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu - Yusuf Okur
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Artvinin düşman işgalinden kurtuluşunun 92. yıldönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER