Artvinde öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi

Artvinde öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi


ARTVİN (A.A) - Artvinde bir öğretmenin ilçede görevlendirilmesinin, adli olay soruşturması kapsamında olduğu bildirildi.
     Artvin Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kazım Karabekir Anadolu Lisesinde görevli öğretmen Bilgehan Enin Yusufeli ilçesinde görevlendirilmesi ile ilgili olarak bazı yerel gazetelerde haberler yer aldığı belirtildi.
     Açıklamada, haberler nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacının hasıl olduğu vurgulanarak, şunlar kaydedildi:
     "Söz konusu personelin Yusufeli ilçemizde görevlendirilmesi, sendikal faaliyetlerde bulunması veya gerekli izinler alınmak suretiyle gerçekleştirilen mitingde çeşitli görevler alması sebebiyle değildir. Konunun bu şekilde lanse edilmesi kamuoyunun yanlış bilgilendirilmesidir. Söz konusu personel, 4 Mayısta karışmış olduğu, müştekilerden birinin kesici alet ile yaralandığı, adli makamlara intikal ettirilen ve adli tahkikat başlatılan kasten yaralama ve tehdit olayı akabinde aynı konu ile ilgili hakkında başlatılan idari soruşturma neticesi, Milli Eğitim denetmenlerinin görev yerinin değiştirilmesinin uygun olacağı teklifi ve valilik makamının oluru ile Yusufeli ilçesine görevlendirilmiştir."
     Öte yandan, öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi nedeniyle çeşitli siyasi parti, sendika ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile bazı öğrenciler Halit Paşa Cami Meydanında bir araya gelerek, olayı kınayan açıklama yaptı.
    
     Muhabir: Yusuf Okur
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artvinde öğretmenin görev yerinin değiştirilmesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER