Artvinde biyolojik savaşın böcekçil kuşlarına yuva

Artvinde biyolojik savaşın böcekçil kuşlarına yuva desteği


ARTVİN (A.A) - Artvin Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, biyolojik savaşta önemli rol oynayan böcekçil kuşların korunması ve çoğalmalarını sağlamak için ormanlık alanlara bu yıl bin adet kuş yuvası astıklarını söyledi.
     Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, zararlı böceklerle mücadelede önemli yer tutan ormanlardaki kuşların populasyonunun artması için her yıl kuş yuvaları yaptırarak ormanlara astıklarını belirtti.
     Biyolojik mücadeleye destek olan kuşların, ormanlarda zarar yapan böceklerle beslenerek doğal dengenin korunmasında önemli yere sahip olduklarını ifade eden Kaya, Kuşlar özellikle yavrularını beslemek için ormanlarda zarar yapan kabuk böceklerinin larvalarına ve kelebeklerin tırtıllarına önemli ölçüde ihtiyaç duyarlar. Kuşlar zararlı böceklerin aşırı şekilde çoğalmalarını engelleyerek onların doğal denge sınırında kalmalarına yardımcı olurlar. Zararlı böcekleri doğal denge sınırında tutarak, populasyon artışı yapmalarını önlemek suretiyle biyolojik savaşta önemli rol oynayan böcekçil kuşların korunması ve çoğalmalarını sağlamak için suni kuş yuvaları yaptırılarak tekniğine uygun bir şekilde ormanlara asılmaktadır diye konuştu.
    
     Muhabir: Bayram Sarayoğlu
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Artvinde biyolojik savaşın böcekçil kuşlarına yuva Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER