Artabel Gölleri Geliştirme Planı 2. Bilgilendirme

Artabel Gölleri Geliştirme Planı 2. Bilgilendirme Toplantısı


GÜMÜŞHANE (A.A) - Gümüşhanede, Artabel Gölleri Geliştirme Planı 2. Bilgilendirme Toplantısı yapıldı.
     Valilik Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Vali Yardımcısı Cahit Karatepe, Orman ve Su İşleri 12. Bölge Müdürü Mustafa Bulut, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ekrem Akdoğan, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Irkın, köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
     Projeyi yürütecek firma mühendisi Umut Cırık, Torul ilçesinde bulunan Artabel Gölleri Tabiat Doğal Parkı ile ilgili geliştirme planı hakkında açıklamada bulundu.
     Artabel Tabiat Doğal Parkının 5 bin 820 hektarlık bir alanı kapsadığını belirten Cırık, Bölgede 23 buzul göl bulunmakta, 47si endemik olmak üzere 328 flora türüne sahip. Lokal endemik tür sayısı 17, sadece bu alanda bulunan lokal endemik tür sayısı ise 6dır. 130 böcek, 3 iki yaşamlı, 8 sürüngen, 21 memeli, 63 tür kuş, 1 balık türü ile yaban keçisi, ur keklik ve dağ alası türleri ile doğal yaşam olarak çok zengin bir bölgedir dedi.
     Cırık, Artabel Gölleri Tabiat Doğal Parkının mutlak koruma, hassas koruma, sürdürülebilir koruma ve kontrollü kullanım bölgesi olmak üzere dört ayrı bölgeden oluştuğunu vurgulayarak, Hassas koruma bölgesinde bilimsel araştırma, eğitim ve dağ yürüyüşleri, sürdürülebilir kullanım bölgesinde otlatma, olta balıkçılığı, bazı güzergahlarda at binme, manzara seyir, kontrollü kullanım bölgesinde ise geleneksel yaylacılık, bungalovlar, günü birlik faaliyetler, çadırlı veya karavanlı kamp, idare ve tanıtma hizmetleri yapılabilir diye konuştu.
    
     Muhabir: İbrahim Özdemir
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Artabel Gölleri Geliştirme Planı 2. Bilgilendirme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER