Arkadaşlarını izlerken ilgi duydu, 35 madalya

Arkadaşlarını izlerken ilgi duydu, 35 madalya kazandı -Milli artistik buz patenci Giray Şenol, buz pistinde kayan arkadaşlarını izlerken merak saldığı buz pateninde 35 madalya kazandı -Şenol, 25 Şubatta yapılacak Dünya Gençler Artis


KOCAELİ (A.A) - Kadir Yıldız - Milli artistik buz patenci Giray Şenol, buz pistinde kayan arkadaşlarını izlerken ilgi duyduğu buz pateninde üst üste madalyalar kazanarak, Türkiyeyi 25 Şubatta yapılacak Dünya Gençler Artistik Buz Pateni Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandı.
     Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor sporcusu 16 yaşındaki Şenol, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2004 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Olimpik Buz Sporları Salonunda buz pateni yapan arkadaşlarını izlemeye geldiğini belirterek, zamanla buz patenine ilgi duymaya başladığını söyledi.
     Pistteki halk seanslarına birkaç kez katılarak buzda kaymaya başladığını ifade eden Şenol, ailesinin desteğiyle artistik buz pateni kursuna yazıldığını kaydetti.
     Şenol, antrenmanlarda figürleri yapmaya başlayınca sporu daha çok sevdiğini belirterek, artistik hareketleri öğrenmek için çok çalıştığını dile getirdi.
     Öğrenim sürecinde ailesinin de kendisine destek verdiğini belirten Şenol, İyi çalışıyordum, antrenörüm de yardımcı oldu. 9 yıldır bu sporu yapıyorum. 9 yılda bazı sakatlıklarım oldu, kendi isteğimle bir yıl spora ara verdim. Geçen yıl kasık bölgemde ciddi bir sakatlık yaşadım, bu sebeple de bir süre spora ara vermek zorunda kaldım. Ara verdiğim dönemde buz patenini bırakamayacağımı anladım diye konuştu.
    
     -Buz pateni bir aşktır-
    
     Spora ara verdiği dönemde buz patenini çok özlediğini anlatan Şenol, Buz pateni bir aşktır dedi.
     Şenol, spora geri döndüğünde çok çalıştığını belirterek, çalışma azminin kendisine birçok madalya kazanmasını sağladığını kaydetti.
     Kendisini izleyen insanların artistik hareketleri nasıl yaptığını sorduğunu ifade eden Şenol, Yapılan hareketler görüldüğünde sporun zor olduğu düşünülüyor ama her şey kademe kademe öğreniliyor. İlk buza girildiğinde ayakta durmak biraz zor, ilerleyen zamanlarda bu hareketleri yapmak kolaylaşıyor. Zamanla alışarak hareketleri yapmaya başlıyorsunuz. Buz patenine bir yıl ara vermek zorunda kaldıktan sonra azimle çalışarak yaklaşık 35 madalya kazandım şeklinde konuştu.
    
     -Türkiyeyi temsil edecek-
    
     Şenol, aldığı madalyalarla Türkiyeyi 25 Şubatta Milanoda yapılacak Dünya Gençler Artistik Buz Pateni Şampiyonasında temsil etmeye hak kazandığını dile getirerek, şampiyonaya günde 4 saat antrenman yaparak hazırlandığını söyledi.
     Antrenmanların dışında kondisyon çalışması da yaptığını vurgulayan Şenol, şampiyonaya hazır olduğunu bildirdi.
     Şenol, 7 gün sürecek şampiyonada ülkemi en iyi şekilde temsil etmek istiyorum. Kısa program serisini geçerek uzun programa kalmayı hedefliyorum. Dünya Gençler Artistik Buz Pateni Şampiyonasında ülkeme bir gurur yaşatmak istiyorum ifadelerini kullandı.
     Şenol, artistik buz pateni branşının mücadele sporu olmadığına dikkati çekerek, buzda düşmenin karada düşmekten farklı olduğunu bildirdi.
     Ebeveynlere çocuklarını buz patenine yönlendirmelerini tavsiye eden Şenol, Buz soğuk olduğu için özellikle aileler çocuklarını göndermek istemiyor, çocuğum düşer, sakatlanır diye. Ancak buzun kaygan olan zemininde kuvvet dağılıyor. Bu nedenle de düşerken çok acı oluşmaz. Her spor dalında olduğu gibi, buzdan çıktıktan sonra gerekli hazırlığınızı yaparsanız, sorun olmayacaktır şeklinde konuştu.
    
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Arkadaşlarını izlerken ilgi duydu, 35 madalya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER