Arguvan Adliyesinin kapatılması

Arguvan Adliyesinin kapatılması -MESOB Başkanı Keskin, ilçe esnafının adliyenin kapatılmasına yönelik şikayet ve taleplerini rapor halinde Adalet Bakanlığı ile ilgili kurumlara gönderdi


MALATYA (A.A) - Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Arguvan Adliyesinin kapatılmasına yönelik ilçe esnafının şikayet ve taleplerini rapor halinde Adalet Bakanlığı, milletvekilleri ve ilgili kurumlara gönderdi.
     MESOBdan yapılan yazılı açıklamada, Keskinin geçen hafta Arguvan ilçesindeki esnaf ve sanatkarları ziyaret ettiği hatırlatılarak, buradaki esnaf ve sanatkarların talep ve şikayetlerinin rapor haline getirildiği belirtildi.
     Raporun, Adalet Bakanlığı, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanlığı, Malatya Valiliği, Malatya milletvekilleri ve Malatya Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildiği bildiren açıklamada, Keskinin raporuna da yer verildi.
     Buna göre, Keskin, raporda şunları kaydetti:
     Arguvandaki esnaf ve sanatkarlarımızın dile getirmiş olduğu ve özellikle çözümünü beklediği öncelikli yerel sorun ilçedeki adliye ile cezaevinin kapatılması olmuştur. Bu konuda ilçedeki esnaf ve sanatkarlarımızla yöre halkımız da oldukça tepkilidir. Adliye ve cezaevinin kapatılması kararı, her ne kadar nüfus konusunda alınmış bir karar olsa da Arguvan ilçemizin eski bir ilçe olması, belli bir kültür birikimine sahip olması, gelecekte Yoncalı Barajının yapılarak hizmete girmesiyle bölgedeki büyük bir tarımsal üretimin sağlanacak olması ve bununla birlikte nüfus oranında artış sağlanması ihtimalinin çok yüksek olması gibi nedenlerden dolayı ilçe esnaf ve sanatkarlarımız alınan bu karara haklı nedenlerle tepki göstermektedir.
     Arguvanın Malatyanın en eski ilçelerinden biri olduğu belirtilen raporda Keskin, İlçede devlet kurumları, ilçedeki vatandaşlarla esnaf ve sanatkarların devlet hizmetlerinden daha kısa ve daha hızlı faydalanmasını sağlamaktadır. Bugün devlet kurumlarının bu ilçemizde kapatılacak olması, hem ilçemizdeki vatandaşlarımızı mağdur edecektir. Alınan kararın Arguvan ilçe merkezine göre değil, bağlı olan köylerinde yaşayan vatandaşlarında durumu göz önüne alınarak yeniden gözden geçirilmesi çok önemlidir değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Arguvan Adliyesinin kapatılması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER