Ardahanda inşaatlara beton atma yasağı

Ardahanda inşaatlara beton atma yasağı -Kentte inşaatlara 1 Kasım tarihinden itibaren beton atılması yasaklandı -Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Karaca: Ardahanda 1 Kasım tarihinden itibaren beton atılması yasaklanmıştır. Atıla


ARDAHAN (A.A) - Günay Nuh - Ardahanda inşaatlara 1 Kasım tarihinden itibaren beton atılmasının yasaklandığı bildirildi.
     Ardahan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ulaş Karaca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kent genelinde 1 Kasım 2012-15 Nisan 2013 tarihleri arasında inşaatlara beton atılmayacağını söyledi.
     Karaca, Posof ilçesinin 3üncü derece, Posof dışında tüm Ardahanın 2inci derece deprem kuşağında yer aldığını anımsatarak, inşaat çalışmaları konusunda yönetmelikleri titizlikle uyguladıklarını belirtti.
     Ülkede meydana gelen depremlerden ders aldıklarını ifade eden Karaca, Son çıkan deprem yönetmelikleriyle binalarımız statik açıdan güçlendirildi. Depreme dayanıklı hale getirildi. Yapı denetim firmalarıyla kontrolleri daha sıkı hale getirdik dedi.
     Karaca, Ardahan genelinde yapılan tüm binaların kontrol altına alındığını, insanların can güvenliği için yönetmelikleri gerekli şekilde uyguladıklarını belirtti. Ardahanın deprem riski taşıyan 2. bölgede yer almasından dolayı insanlarda bir rahatlığın söz konusu olduğuna işaret eden Karaca, yönetmeliklere uyulması için çalıştıklarını ifade etti.
     İnşaatta demir ve betonun vazgeçilmez olduğunu dile getiren Karaca, Demir ve beton istenen standartlara uygun olmalı. İnşaat C-20 ise C-20 beton atılmalı. Yani beton ve demir değeri sağlanmalıdır. Bu konuda insanlarımızın da yanlışın önüne geçmelerini istiyoruz. Sonuçta kendi can güvenlikleri söz konusu olacak diye konuştu.
     Kentte iklim şartları dolayısıyla inşaatlarda beton atılmasının yasaklandığını ifade eden Karaca, şunları kaydetti:
     Ardahan iklimi sert bir bölge olduğu için genelgeyle bu sabit olmuştur. 1 Kasım 2012-15 Nisan 2013 tarihlerinde harçlı imalatın yasak olduğu bir zaman dilimidir. Kesinlikle bu belirlenen tarihlerde beton atılmasını engelliyoruz. Bu riske giremeyiz. 1 Kasım tarihinden itibaren beton atılması yasaklanmıştır. Atılan betonun çürüyeceğini ve döküleceğini ilgililere söylüyoruz. Ama istisnalar hariç. Örneğin bina bitmiş, kalorifer var ve ortam sıcak ise vatandaş sıvasını yapabilir. Bu ve benzeri durumlar istisna. Ancak betona asla izin veremeyiz.
    
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Ardahanda inşaatlara beton atma yasağı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER