Arap ülkelerinin büyükelçileri Mersine gelecek

Arap ülkelerinin büyükelçileri Mersine gelecek


MERSİN (A.A) - Türk-Arap Ülkeleri İş Adamları Derneğinin (TURAB) düzenleyeceği Arap Birliği Mersinde programı kapsamında 17 ülkenin büyükelçisinin Mersine geleceği bildirildi.
     TURAB Başkanı Emin Ucuz, yazılı açıklamasında, Arap Birliği Türkiye Misyon Şefi Mohammed El Fatah Naciri ile Arap ülkelerinin Ankara büyükelçilerini 27-30 Martta Mersine davet ettiklerini bildirdi.
     Arap Birliği Mersinde programı kapsamında büyükelçilerin 4 gün Mersinde ağırlanacağını belirten Ucuz, etkinlik sayesinde Arap ülkeleriyle işbirliğinin gelişeceğini dile getirdi.
     Bu vesileyle Arap ülkeleriyle ekonomik, sosyal ve kültürel ilişkilerin geliştirileceğini ifade eden Ucuz, şunları kaydetti:
     Program kapsamında Arap büyükelçilerinin gerçekleştirecekleri toplu ziyaretler olacak. Misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Arap ülkeleriyle barış, dostluk ve ekonomik bağların gelişmesi noktasında hareket edeceğiz. Bu organizasyonla olumlu sonuçlar elde edeceğimize şüphemiz yoktur.
     Büyükelçiler buluşması, Mersinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları için de büyük önem taşıyor. Akdeniz Oyunlarına katılan 8 ülkenin büyükelçileri de bu toplantıya katılacak. Oyunlar için yapılan çalışmaları yerinde görmüş olacaklar. Ayrıca bu buluşma ülkemizin 2020 olimpiyatlarına adaylık yarışına da güç verecek.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Arap ülkelerinin büyükelçileri Mersine gelecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER