Arabanda yer fıstığı üretimi yaygınlaşıyor

Arabanda yer fıstığı üretimi yaygınlaşıyor -İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Güneş: -Üreticileri, Araban Ovasında geçen yıl alternatif ürün olarak deneme ekimi yapılarak yüksek verim alınan yer fıstığı hakkında üretici


GAZİANTEP (A.A) - Araban Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdür Vekili Zeynel Güneş, üreticileri Araban Ovasında geçen yıl alternatif ürün olarak deneme ekimi yapılarak yüksek verim alınan yer fıstığı hakkında bilinçlendirdiklerini belirtti.
     Araban Ovasında 2012de alternatif ürün olarak 200 dönüm araziye 3 parça halinde ilk defa ekimi yapılan yer fıstığında yüksek verim alındı. Bunun üzerine İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğünce üreticilere yönelik yer fıstığı tanıtımı toplantısı düzenlendi.
     Müdür Vekili Zeynel Güneş, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, yer fıstığı tarımı ve yetiştiriciliği konusunda Araban Ovasında üreticilik yapan çiftçilere yönelik gerçekleştirdikleri toplantıda yararlı bilgiler verdiklerini ifade etti.
     Güneş, deneme ekimi ile Araban Ovasında klasik hale gelmiş olan ürünlere karşı alternatif ürün olarak yer fıstığı yetiştiriciliği yapılabileceğini gösterdiklerini kaydetti.
     Toplantıda, Osmaniyeli yer fıstığı üreticisi Ali Güçgüner ile Kahramanmaraşın Andırın ilçesi üreticilerinden Ahmet Arslan da bilgi ve tecrübelerini üreticilerle paylaştı.
     İlçeye bağlı Körhacıobası köyü üreticilerinden Erol Sülüker, Araban Ovasında uzun yıllar gerçekleştirdikleri pamuk üretiminden para kazanamayınca alternatif ürün olan yer fıstığına yöneldiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama / Veli Gürgah
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Arabanda yer fıstığı üretimi yaygınlaşıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER