Antalya Valisi Altıparmaktan, AA Bölge Müdürü

Antalya Valisi Altıparmaktan, AA Bölge Müdürü Çetinkayaya ziyaret -Vali Altıparmak: -Anadolu Ajansının farklı dillerde yayın yapması, turizm kenti olan Antalyada yapılacak her habere turizm değeri katacaktır (Fotoğraflı


ANTALYA (A.A) - Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkayayı ziyaret etti.
     Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Çetinkayadan Anadolu Ajansının 100. yıl hedeflerini dinleyen Altıparmak, Antalya Valiliği olarak üzerlerine düşen görev olduğu takdirde destek vermeye hazır olduklarını bildirdi.
     Anadolu Ajansının farklı dillerdeki yayın politikasını da yakından takip ettiklerini dile getiren Altıparmak, Anadolu Ajansının farklı dillerde yayın yapması, turizm kenti olan Antalyada yapılacak her habere turizm değeri katacaktır dedi.
     Antalyadan yapılacak haberlerin turizmi de hareketlendireceğini ifade eden Altıparmak, Anadolu Ajansının farklı dillerdeki yayın politikasının bunda önemli bir etken olacağını belirtti.
     Antalya ile ilgili haberlerin yerel bazda kalmasından yakınan Altıparmak, Antalya ile ilgili çok önemli haberler gazetelerin ek sayfalarında değerlendiriliyor, bu şekilde ulusala yansımıyor. Ama olumsuz bir olay anında yankı buluyor. İlimizde güzel çalışmalar da yapılıyor. Biz istiyoruz ki olumsuz haberler gibi olumlu haberler de ulusala yansısın, yankı uyandırsın dedi.
     Antalyada yapılacak Expo 2016 Fuarına değinen Altıparmak, fuar için tüm birimlerin işbirliğinde hazırlık çalışmalarının devam ettiğini kaydetti.
     Bölge Müdürü Çetinkayanın AA olarak fuara basın organizasyonlarının sponsorluğunu düşündüklerini belirtmesi üzerine Vali Altıparmak, bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi. Basın sponsorluğu konusunda teklif yapılmasını isteyen Altıparmak, Expo Antalya için kazanılmış bir değer. Zaten tüm birimlerimizle olduğu gibi Anadolu Ajansı ile de işbirliği içinde hareket ederiz. Ancak sponsorluk durumunun nasıl olacağını net bilmiyoruz diye konuştu.
    
     -Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Çetinkaya-
    
     Anadolu Ajansı Antalya Bölge Müdürü Tuncer Çetinkaya da, kurumun 100. yıl hedefleri hakkında açıklamalarda bulundu. Bu yıl 92inci yılını kutlayan Anadolu Ajansının yeni bir yapılanma içinde olduğunu, yurt dışına açıldıklarını anlatan Çetinkaya, Arapça yayınlarının başladığını, Rusça yayının da kısa bir süre içinde yayına başlayacağını söyledi.
     Bir ay içinde İngilizce yayınlara da başlanılacağını dile getiren Çetinkaya, Türkiye son 10 yıl içinde önemli atılımlar gerçekleştiriyor. Yurt dışında küresel aktör haline geldi. Anadolu Ajansının 2020 yıl hedeflerinin başında dünyada ilk 5 ajans içinde yer almak var. Ajansımız küresel hedef politikasında Türkiyeye paralel ilerleme kaydediyor dedi.
    
     -Fatma Ünala plaket-
    
     Vali Altıparmakın Anadolu Ajansına yaptığı ziyarette 18 yılını gazeteciliğe vermiş Anadolu Ajansının başarılı muhabirlerinden Fatma Ünalın emekliliğe ayrılacak olması dolayısıyla pasta kesildi.
     Ünal, 16 yıldır Anadolu Ajansı bünyesinde hizmet verdiğini, artık ailesiyle ilgilenmek istediği için emekliğe ayrılacağını belirtti.
     Fatma Ünalın meslek hayatında önemli başarılara imza attığını ifade eden Tuncer Çetinkaya da Ünala yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı plaket verdi.
     (HÖ-HS)
<< Önceki Haber Antalya Valisi Altıparmaktan, AA Bölge Müdürü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER