Antalya Limanının konteyner yük hacminde artış

Antalya Limanının konteyner yük hacminde artış -Global Liman İşletmeleri: -Antalya Limanı, bu başarıyla dünya çapında tüm ticari limanlar arasında tanınırlığını artırmıştır


ANTALYA (A.A) - Antalya Limanının bu yılın 6 ayındaki konteyner yük hacmi, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 18 artış gösterdi.
     Global Liman İşletmelerinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya Limanının konteyner yük hacminin, gerçekleştirilen yatırımlarla arttığı belirtildi. 2011 yılının ilk 6 aylık dönemindeki konteyner hacminin 17 bin 775 Teu olduğunun kaydedildiği açıklamada, bu yılın 6 aylık döneminde yüzde 18 artışla 21 bin 120 Teuya ulaştığı ifade edildi.
     Antalya Limanının bu başarıyla dünya çapındaki tüm ticari limanlar arasındaki tanınırlığının arttığının vurgulandığı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
     Türk deniz ticaretinin en önemli kapılarından birisi olan Antalya Limanının işletmesini 2006da devralan Global Liman İşletmeleri, 29 Temmuz 2010da limanın hisselerinin tamamını almasıyla hedeflerine beklenenden daha kısa sürede ulaştı. 2006 yılından bu yana yeni konteyner elleçleme ekipmanları, vinç ve römorkörler alarak, operasyon sürelerini kısaltıp, kalite ve verimliliğin artmasını sağlayan Global Liman, limanın gerek genel ve dökme yük, gerekse konteyner yük hacmini sürekli olarak artırdı. Limanın ticari başarısı, gelecekteki hedeflerimize daha kolay ulaşacağımızı göstermektedir.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Tuncer Çetinkaya
<< Önceki Haber Antalya Limanının konteyner yük hacminde artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER