Antalya ile Çinin Shandong eyaleti arasında

Antalya ile Çinin Shandong eyaleti arasında işbirliği protokolü imzalandı


ANTALYA (A.A) - Antalya ile Çinin Shandong Eyalet Valiliği arasında ticaret, yatırım ve tarımsal işbirliğinin geliştirilmesi amacıyla protokol imzalandı.
     Batı Akdeniz Kalkınma Ajansından (BAKA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Antalya Valisi Ahmet Altıparmak başkanlığında BAKA, Türkiye-Çin Halk Cumhuriyeti İşadamları Dostluk ve Dayanışma Derneği ile Antalya İhracatçı Birlikleri işbirliğiyle Çinin Shandong eyaletine gezi düzenlendi.
     BAKA heyeti Shandong Eyalet Valisi Guo Shuqing ile toplantıda bir araya geldi. Toplantının açılışında konuşan Shuqing, Shandong Eyaletinin 100 milyona yaklaşan nüfusuyla Türkiyeden fazla nüfusa sahip olduğunu belirtti. Shandongda halkın ana geçim kaynağının tarım olduğunu, geçen yıl 45 milyon ton gıda üreterek Çinin tarımsal üretimde ilk sırada yer aldığını ifade eden Shuqing, eyaletin geçen yıl 245 milyar dolarlık ticaret hacmi ile dünyanın birçok ülkesini geride bıraktığını kaydetti. Shuqing, Türkiyenin Batı Akdeniz bölgesinin tarım potansiyelinin farkında olduklarını ve bu potansiyeli iki tarafın da çıkarına değerlendirmek istediklerini dile getirdi.
     Antalya Valisi ve BAKA Yönetim Kurulu Başkanvekili Altıparmak ise Antalya ile Shandongun birbirine çok benzediğini, Antalyanın da tarımsal üretimde Türkiyede birinci olduğunu ifade etti. Antalyanın tarımın yanı sıra 550 bin yatak kapasitesi, 2 bini aşkın konaklama tesisi ile turizmde Türkiyenin başkenti olduğunu vurgulayan Altıparmak, Antalyaya Çinden ve özellikle Shandongdan gelen turist sayısının artmasını istedi.
     Altıparmak, Antalyada projeleri tamamlanmış yatırımcı bekleyen büyük ve orta ölçekte birçok proje olduğunu belirterek, Shandonglu yatırımcıları tarım sektörünün yanı sıra özellikle hızlı tren, marina ve güneş enerjisi alanlarında Antalya, Isparta ile Burdura beklediklerini dile getirdi.
     Toplantının sonunda Antalya Valiliği ile Shandong Eyalet Valiliği arasında ticaret, yatırım ve özellikle tarımsal işbirliğinin artmasını öngören protokol imzalandı.
    
     Muhabir: Şamil Kahveci
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya ile Çinin Shandong eyaleti arasında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER