Antalya ihracatında artış

Antalya ihracatında artış -Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden yapılan ihracat, bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,78 oranında arttı


ANTALYA (A.A) - Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden yapılan ihracat, bu yılın ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8,78 oranında arttı.
     Antalya İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Satıcı, yaptığı yazılı açıklamada, bu yılın haziran ayında Antalya İhracatçılar Birliği üzerinden yapılan ihracatın 117 milyon 494 bin dolar olarak gerçekleştiğini belirtti.
     Bu yılın ilk 6 ayında yapılan ihracatın ise 622 milyon 955 bin dolara ulaştığını bildiren Satıcı, böylece geçen yılın aynı dönemine göre ihracatta yüzde 8,78lik bir artış kaydedildiğini vurguladı.
     İlk 6 aylık dönemde yaş meyve sebze sektörünün 260,2 milyon dolarlık ihracat hacmi ile baskın konumunu sürdürdüğüne işaret eden Satıcı, bölge ihracatının yüksek potansiyelini ortaya koyan toprak sanayi ürünleri, madencilik, demir-demir dışı metaller ve kimya sektörlerinin, yaş meyve sebze sektörünü takip eden diğer sektörler olduğununu ifade etti.
     Bölge ihracatında ikinci sırada yer alan toprak sanayi ürünleri ihracatının geçen yılın aynı dönemine kıyasla bu yılın ilk 6 ayında yüzde 100,6 artışla 71 milyon dolara dayandığını vurgulayan Satıcı, madencilik sektörü ihracatının ise yüzde 287,65 artışla 62,4 milyon dolara ulaştığını, demir-demir dışı metaller ile kimya sektörlerinin de sırasıyla 50,5 milyon dolar ve 47,2 milyon dolarlık dış satıma konu olduğunu kaydetti.
     Bölge ihracatında pazar yelpazesini her geçen gün genişletiklerini anlatan Satıcı, açıklamasına şöyle devam etti:
     İlk 6 aylık dönemde bölgemizden 129 ülkeye ihracat yapıldı. En büyük payı yüzde 16,7 ile Rusya Federasyonu aldı. 103,7 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilen Rusya Federasyonunu sırasıyla 58,2 milyon dolar ile Almanya, 38,6 milyon dolar ile Bulgaristan, 30,5 milyon dolar ile Ukrayna ve 27,6 milyon dolar ile İtalya takip etti.
    
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya ihracatında artış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER