Antalya Gizli Bahçenin tahliyesi

Antalya Gizli Bahçenin tahliyesi -TMSF, bazı medya organlarında yer alan Antalya Gizli Bahçede Tahliye Şoku başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi


ANTALYA (A.A) - Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), bazı medya organlarında yer alan Antalya Gizli Bahçede Tahliye Şoku başlıklı haberin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
     TMSF Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, bazı medya organlarında Antalya Gizli Bahçede Tahliye Şoku başlıklı haberde kurumları hedef alınan beyanatlara yer verildiği belirtildi.
     Amme borçlusu Toprak Seniteri ve Turizm İşl. San. ve Tic. AŞye tahsisli Antalya Gizli Bahçe isimli gayrimenkulün kesin tahsis hakkının kurumlarınca 6183 sayılı kanun kapsamında haczedildiği ve ticari ve iktisadi bütünlük kapsamında 2 defa satışa çıkarıldığı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Gayrimenkulün 31 Mayıs 2010 tarihli ihalesine teklif veren olmadığından ihale gerçekleştirilememiştir. İkinci satış ilanı da 22 Ocak 2012 tarih ve 28181 sayılı Resmi Gazetede, TMSF satış panosunda ve web sitesinde ilan edilmiş, hatta medyada haber olarak yayımlanmıştır. Gayrimenkuldeki Toprak Grubu kiracısı Tema Kuyumculukun ihaleden haberdar olduğu, kurumla yaptığı yazışmalardan anlaşılacaktır. TMSF, Tema Kuyumculuk ile Toprak Grubu arasında yapılan kira sözleşmesinin tarafı değildir. Kiralama sözleşmesinde TMSF tarafından fonun alacağının tahsili amacıyla taşınmazı kira süresi içinde satışa çıkarabileceği belirtilmiştir.
     Açıklamada, medyada yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı, Tema Kuyumculukun yasal olarak tahliye etmesi gereken tesisi tahliye etmemek için yanlış bilgilendirme yaparak kamuoyu oluşturmaya çalıştığının düşünüldüğü ifade edildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalya Gizli Bahçenin tahliyesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER