Antalya Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı

Antalya Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı Manavgatta yapıldı


ANTALYA (A.A) - Manavgatta Antalya Gıda Güvenliği Eylem Kurulu toplantısı ve beyaz bayrak töreni yapıldı.
     Kızılağaç turizm merkezinde bulunan Starlight Otelde gerçekleşen toplantıya Antalya Vali Yardımcısı Hakkı Loğoğlu, Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Şekerlioğlu katıldı.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Bedrullah Erçin, yaptığı konuşmada, 2005 yılında kurulan eylem kurulunun 36 toplantı yaptığını ve bugüne kadar 170 karar aldıklarını bildirdi.
     2012 yılında 8 bin 736 denetim yaptıklarını ifade eden Erçin, denetimler sonunda 695 işyerine idari ceza parası kesildiğini, 11 işyeri hakkında ise savcılığa suç duyurusunda bulunulduğunu kaydetti. Denetimlerde 715 iş yerine 5996 sayılı yasa çerçevesinde işlem yaptıklarını belirten Erçin, Manavgatta da 2012 yılı içinde 790 işyerinin denetlendiğini vurguladı.
     Alo Gıda Şikayet Hattına gelen şikayetlerin her geçen gün arttığını dile getiren Erçin, Bu durum tüketici bilincinin artmasından kaynaklanmaktadır. Alo Gıda Şikayet Hattı tüketiciler tarafından daha fazla bilinir hale geldi. Hatta 2 bin 234 şikayet geldi. Şikayetlerle ilgili olarak 339 cezai işlem uygulandı diye konuştu.
     2012 yılı içerisinde otel ve alkol satışı yapılan yerlerde 5 bin 517 kaçak içki yakalandığını dikkati çeken Erçin, denetimlerle kaçak içki kullanımının azaldığını anlattı.
     Okul kantinlerinde de gıda güvenliğin sağlanması için çalıştıklarını vurgulayan Erçin, şunları kaydetti:
     Antalyadaki toplam bin 367 okulun 351inde kantin bulunduğunu ve buralarda da denetimlerini gerçekleştirdik. Ayrıca okulun etrafında bulunan satış yerlerinde de denetimlerimiz devam etmektedir. Okul kantinleri ile ilgili yılda en az iki denetim yapmaya çalışıyoruz. Şu ana kadar yaptığımız 351 okul kantini denetiminden de 9 okul kantinine idari para cezası verildi.
     Konuşmanın ardından düzenlenen törenle Starlight Otele beyaz bayrak verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş / Murat Yolcu
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Antalya Gıda Güvenliği Eylem Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER