Antalya çevre yolundaki kaçak yapılar yıkılıyor

Antalya çevre yolundaki kaçak yapılar yıkılıyor


KONYA (A.A) - Meram Belediyesi tarafından Konya-Antalya çevre yolu girişinde bulunan kaçak yapıların 25inin daha yıkımı yapıldı. Yapılan son çalışmayla bu güzergahta bulunan kaçak yapıların 65i yıkılmış oldu.
     Meram Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Antalya çevre yolunun Karaman Yolu Kavşağı ile Hatıp-Kozağaç Kavşağı arasındaki mevcut kaçak yapıların yıkımının güvenlik önlemleri altında gerçekleştirildiği belirtildi.
     Şehrin girişlerinin güzelleştirilmesi ve kaçak yapıların önlenmesi amacıyla Meram Belediyesi tarafından başlatılan proje kapsamında Antalya çevre yolunun Alpaslan Mahallesi, Yaylapınar Süleymaniye Mahallesi, Arif Bilge Mahallesi, Batı Hadimi Mahallesi, Harmancık Mahallesi ve Karahüyük mahallelerinde İmar Kanununa aykırı olarak ruhsatsız yapılan 25 adet yapının yıkıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Bu güzergahtaki kaçak yapılar tamamen kaldırıldıktan sonra imar planı gereği yeşil alan ve rekreasyon çalışması yapılması planlanıyor. Şimdiye kadar bu bölgede 65 adet kaçak yapının yıkımı yapıldı. Öte yandan Meram Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe genelindeki kaçak yapı denetimlerini aralıksız sürdürüyor. İnşaat ruhsatı alınmadan yapımına başlanan yapılar su basman seviyesinde iken yıkılıyor. İdari para cezası uygulanan yapı sahibi hakkında, Cumhuriyet Savcılığına, ruhsatsız yapı (kaçak inşaat) yapması nedeni ile Türk Ceza Kanununun 184. maddesine göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için suç duyurusunda bulunuluyor. Cumhuriyet Savcılığı, kaçak yapı ile ilgili dava açıyor ve yapı sahibi hakkında hapis cezası veriyor. Kaçak inşaat sahibine zabıt tanzim edildikten sonra, yapıyı ruhsatlandırması için bir ay süre veriliyor. Ruhsatlandıramaması halinde ise 3194 sayılı İmar Kanununun 32. maddesine istinaden yıkım kararı alınarak yıkım ücreti yapı sahibinden tahsil ediliyor.
    
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Antalya çevre yolundaki kaçak yapılar yıkılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER