Antalyada uyuşturucu operasyonu

Antalyada uyuşturucu operasyonu -Antalya Emniyet Müdürlüğünce yapılan operasyonda 247 kilo 292 gram esrar ele geçirildi -Emniyet Müdürü Sağlam: Bu işi yapanlar akıllarını başlarına alsınlar, kendilerine başka geçim yolları ar


ANTALYA (A.A) - Antalya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yapılan operasyonda 247 kilo 292 gram esrar maddesi ele geçirildi.
     Antalya Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gazetecilere yaptığı açıklamada, duyarlı bir vatandaşın ihbarını değerlendiren Narkotik Suçlarla Mücadele Büro Amirliği ekiplerinin Aksu ilçesi girişinde şüpheli görülen bir aracı durdurduğunu söyledi.
     Kortes adlı narkotik köpeğinin yardımıyla araçta yapılan aramada 247 kilo 292 gram esrar ele geçirildiğini belirten Sağlam, araçta bulunan M.P. ve S.Önün gözaltına alındığını bildirdi.
     Operasyonda ele geçirilen miktarın Antalyada bugüne kadar yakalanan en yüksek rakam olduğuna işaret eden Sağlam, 2009 yılında yaklaşık 586 kilo, 2010 yılında 267 kilo, 2011 yılında 456 kilo ve bu yılın 10 ayında ise bin 464 kilo 660 gram esrar ele geçirildiğini ifade etti.
     Bu yıl 810 narkotik olay yaşandığını, bin 556 kişinin yakalandığını ve bunlardan 387sinin tutuklandığını dile getiren Sağlam, 10 aylık süreçte bin 464 kilo 660 gram esrarın yanı sıra 79 kilo 628 gram eroin, 189 gram kokain, 12 bin 804 adet ecstacy, 28 adet uyuşturucu hap, 3 bin 572 kök Hint keneviri ele geçirildi dedi.
     Suçla mücadeleyi sürdüreceklerini anlatan Sağlam, suça karışmış kişilere yönelik sosyal projeler geliştirdiklerini belirtti.
     Suça itilen aileler ve çocuklarıyla sosyal projeler aracılığıyla ilgileneceklerini ve onları bu bataklıktan kurtaracaklarını vurgulayan Sağlam, Bunlar bizim evlatlarımız. Hiç bir evladımızı kaybetmeye tahammülümüz yok. Bu işi yapanlar da akıllarını başlarına alsınlar, kendilerine başka geçim yolları arasınlar, çünkü biz bunlara meydan vermeyeceğiz, mücadelemizi sürdüreceğiz dedi.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir / Güç Gönel
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Antalyada uyuşturucu operasyonu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER