Antalyada organ bağışı rekor denemesi hazırlıkları

Antalyada organ bağışı rekor denemesi hazırlıkları -Organ bağışı rekor denemesi için kamu spotu hazırlandı


ANTALYA (A.A) - En fazla organ bağışıyla Guinnesse girmeye hazırlanan Antalyada organ bağışı rekor denemesi için kamu spotu hazırlandı.
     Türkiyenin ilk yüz naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, kamu spotu için hazırlanan videoda dünyada Belçika ve İspanya modelinin örnek alındığını belirterek, Bizim de kendimize ait bir modelimiz olsun o da gönüllülüğe bağlı olsun. Bir iyilik yapın bu kendiniz ve geleceğiniz için olacaktır dedi.
     Kamu spotunda Antalyada 1 Martta organize edilecek rekor denemesinde 1 saat içinde en fazla sayıda kişinin organ bağışında bulunmasının hedeflendiği mesajı verilirken, Türkiyede 55 bin diyaliz hastası olduğu, organ bekleme listelerinde sayının 25 bine dayandığı, ancak yılda yalnızca 3 bin kişiye nakil yapılabildiği, dünyada ve Türkiyede organ bekleyen hastaların sayısının gün geçtikçe arttığı kaydedildi.
     Videoda Antalya Valisi Ahmet Altıparmak da her yıl organ beklerken 6 bin kişinin hayatını kaybettiğini ifade ediyor.
     Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe, Organlarınızı toprağa vereceğinize bir insana bağışlayın, bir hayatı güzelleştirin., Antalya Ticaret ve Sanayi Odası yönetim Kurulu Başkanı Çetin Osman Budak Mutlaka yakınınızda bir böbrek hastası vardır, Türkiyede diyalize giren 55 bin hasta olduğunu biliyor muydunuz, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni, Yeni bir hayata merhaba diyebilmek için organ bağışlayın, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin Siz de organlarınızı bağışlayın hayata iz bırakın, unutmayın ki bağışlanmış her organ geleceğe bırakılmış en büyük mirastır, Antalya Müftüsü Ahmet Çelik İnsanlığa örnek olacak bir vasiyet yapın ve organlarınızı bağışlayın ifadelerini kullandı.
     Medical Park Antalyaspor Teknik Direktörü Mehmet Özdilek de Unutmayın, bağışlanmış her organ bir yaşam armağanıdır derken, Antalyasporlu futbolcular Tita, İbrahim Dağaşan ve Uğur İnceman da 1 Martta herkesi Antalyaya beklediklerini belirtti.
    
     -Organ bağışı nerelere yapılır-
    
     Sağlık müdürlüklerine, hastanelerin organ bağış birim ya da noktalarına, organ nakliyle ilgili vakıf, dernek ve kuruluşlara başvurup ilgili form doldurulduktan sonra doku ve organ bağışı belgesi alınabilir. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulunun 6 Mart 1980 tarih ve 396 sayılı kararı ile organ naklinin caiz olduğunu açıklanmıştı.
     Açıklamada, organ bağışı insanın, insana yapabileceği en büyük yardım olarak nitelendiriliyor.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada organ bağışı rekor denemesi hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER