Antalyada dolmuşçular kontak kapattı

Antalyada dolmuşçular kontak kapattı -Yaklaşık 250 dolmuş şoförü, havuz sistemine tepki göstererek kontak kapattı


ANTALYA (A.A) - Antalyada yaklaşık 250 dolmuş şoförü kontak kapatarak, havuz sistemini protesto etti.
     Eski Antalya Minibüsçüler Odası Başkanı Ali Tüzün, Muratpaşa ilçesi Meydan Otobüs Depolama Merkezinde yaptığı basın açıklamasında, tepkilerinin havuz sistemine olduğunu, araç sahibi ve şoförlerin ekonomik sıkıntı çektiğini, çocuklarına harçlık verirken zorlandıklarını söyledi.
     Tüzün, Antalya Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Mehmet İnceyi istifaya çağırarak, esnafı dinlemeyen oda başkanı istemediklerini, başkanın fiilen düştüğünü söyledi.
     Tüzün, kimseye muhalif olmadığını kaydederek, Cumartesi ve pazar günü kontak kaptan 250ye yakın araç sahibi adına basın açıklamasını yapıyorum. Tepkimiz havuz sisteminedir. Araç sahibi ve şoför arkadaşlarımız ekonomik sıkıntı çekmektedir. 148 araç en ballı yerde çalışırken, geri kalanlar ise kırsalda çalışmaktadır. Tepkimiz bunadır dedi.
     Bir dönem oda başkan adayı olan Adnan Savurdan ise havuz sistemine tepkili olduklarını bildirerek, Kırmızı otobüs aldılar. AB plakalarla işleri bitti. Havuz sistemi ile 148 aracı en iyi yerlerde çalıştırıyorlar. Bizler ise para kazanamıyoruz. Araçlarımızı köylere verdiler. Otobüsçüler Odası Başkanı Mehmet İnce neden yanımızda değil. Neden sorunlarımız çözülmüyor. AB plakalara üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Başkan Mehmet İnce, günlüğü 100 liradan kiralanan otobüslerden en çok para getiren hatları kendine alır diye konuştu.
     Dolmuş şoförleri, açıklamanın ardından tekrar çalışmaya başladı.
    
     Muhabir: Yunus İçen
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada dolmuşçular kontak kapattı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER