Antalyada deprem ve acil durum tatbikatı

Antalyada deprem ve acil durum tatbikatı -2. Uluslararası Hopefor Girişimi Konferansı kapsamında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından saha tatbikatı düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Antalyada 2. Uluslararası Hopefor Girişimi Konferansı kapsamında Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından saha tatbikatı düzenlendi.
     Jandarma Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı, Sağlık Bakanlığı Ulusal Medikal Kurtarma ekipleri, Antalya Sahil Güvenlik Komutanlığı, Antalya ve Afyonkarahisar İl Afet ve Acil Durum müdürlükleri, Antalya İl Emniyet Müdürlüğü, Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Kepez Belediyesi Arama Kurtarma ekipleri, Kızılay, Organize Sanayi Bölgesi Arama Kurtarma ekibi, AKUT, DEA, TRAC ekiplerinin katılımıyla Dokuma Fabrikası yerleşkesinde tatbikat gerçekleştirildi.
     Antalyada 6,8 şiddetindeki depremin konu alındığı senaryoda, tatbikata katılan ekiplerin depreme müdahaleleri canlandırıldı. AFAD, Jandarma Arama Kurtarma Tabur Komutanlığı, Kepez Belediyesi Arama Kurtarma ekiplerinin enkazdan kurtarma çalışmalarıyla başlayan tatbikatta, üzerine bir binanın yıkıldığı araçta sıkışan şahsın itfaiye ekiplerince kurtarılması canlandırıldı.
     Tatbikatta ayrıca depremzede yakınlarını canlandıranlar da polis ekiplerince olay yerinden uzaklaştırıldı.
     Yangına müdahale ve dumandan etkilenen vatandaşların da kurtarıldığı tatbikat, senaryo gereği deprem nedeniyle organize sanayi bölgesinde zarar gören ve KBRN (Kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer) riski olan bir fabrikaya müdahale edilmesiyle sona erdi.
     Tatbikat alanında oluşturulan bir bölümde ise Kızılay çadır kent oluşturdu. Tatbikat kapsamında afet ve acil durumlarda kullanılan yeni teknoloji malzemeler de sergilendi.
     Tatbikatı Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz ile 2. Uluslararası Hopefor Girişimi Konferansını katılan bazı kişiler izledi.
    
     Muhabir: Bekir Bektaş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Antalyada deprem ve acil durum tatbikatı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER