Anneleri cezaevinde olan çocuklar

Anneleri cezaevinde olan çocuklar -Lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onurun annesi Hanım Onur adli kontrol uygulaması ile tahliye edildi


DİYARBAKIR (A.A) - KCK davasından tutuklu bulunan ve lösemi hastası Solin ile epilepsi hastası Mirhat Onurun annesi Hanım Onur, adli kontrol uygulaması ile tahliye edildi.
     BDP Genel Başkan Yardımcısı avukat Meral Danış Beştaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Şırnak KCK davasında tutuklu bulunan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onurun adli kontrol uygulaması ile tahliye kararı verildiğini söyledi.
     Bu kapsamda yurt dışına çıkış yasağı getirilen Onurun haftada bir bulunduğu ilde karakola imza vereceğini ifade eden Beştaş, Çocuklarının tedavisi için başka bir ile gitmesi gerekiyorsa, bulunduğu ilde imza verecek. Tahliye kararı bu yönde çıktı. Onur, tahliye kararı cezaevine ulaşır ulaşmaz prosedürler tamamlandıktan sonra cezaevinden çıkar dedi.
     Hanım Onurun avukatı Canan Atabay, Onurun lösemi hastası 5 yaşındaki kızı Solin ile epilepsi hastası 9 yaşındaki oğlu Mirhatın sağlık durumunu gerekçe göstererek, Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesine başvurarak bugün tahliye talebinde bulunmuştu.
    
     Muhabir: Sema Kaplan
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Anneleri cezaevinde olan çocuklar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER