Ankara Kalkınma Ajansından internet yayıncılığına destek

Ankara Kalkınma Ajansından internet yayıncılığına destek


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı desteği ile Usta Yazılım tarafından hayata geçirilen İnternet Ticaretinde Aracılı Pazarlama Projesi (İTAP) kapsamından internet girişimcileri yetiştirecek.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamada, ajansın desteğiyle Usta Yazılım tarafından hayata geçirilen İnternet Ticaretinde Aracılı Pazarlama Projesi (İTAP) Satış Ortaklığı Modeline (Affiliate Marketing) uygun yeni internet girişimcileri yetiştirileceği ifade edildi. Verilecek eğitimlerle potansiyel internet yayıncılarına mikro sermaye ile kazanç imkanı sunulacağı kaydedildi.
    
     -Eğitimler ücretsiz verilecek-
    
     Proje kapsamında katılımcılara ücretsiz olarak verilecek eğitimlerin 10-11 Kasım, 17-18 Kasım ve 24-25 Kasım tarihlerinde ODTÜ Teknokent İkizler Blok toplantı salonunda gerçekleştirileceği belirtilerek, eğitimlerde katılımcılara nasıl yayıncı olunacağına dair detayların yanı sıra web sayfası oluşturma, özgün içerik ve marka yaratma, SEO, web sayfalarında görsel kullanımı gibi konularında işleneceği kaydedildi. Eğitimlerin sonucunda katılımcılara sertifika verileceği vurgulandı.
    
     -İnternet yayıncıları yetiştirilecek-
    
     Proje lideri Serhan Poçan, konuya ilişkin değerlendirmesinde, İTAPın Türkiyede yeni tanınmaya başlayan internet reklamcılığı yöntemlerinden Satış Ortaklığı Modelini yaygınlaştırmak ve yeni yayıncılar yetiştirmek üzere hayata geçirilen bir proje olduğunu vurguladı. Projenin amacının Satış Ortaklığı Modelini yaygınlaştırarak elektronik ticaretteki tüm aktörlerin gelirlerini artırmak olduğunu ifade eden Poçan, bu sayede internet üzerinden gerçekleşen alışveriş hacminin de artacağını kaydetti.
     Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Doç. Dr. Asım Balcı ise, içinde bulunduğumuz çağın yatırımcılara ve girişimcilere çok farklı olanaklar sunduğunu, internet reklamcılığının da bu alanlardan biri olduğunun altını çizdi. Söz konusu projenin Ankaralı gençlere önemli katkılar sağlayacağına inandıklarını belirten Balcı, gençlerin özellikle bu tür eğitim fırsatlarını değerlendirmeleri gerektiğini ifade etti.
    
     Muhabir: Necip Fazıl Çelik
     Yayıncı: Abdullah Kıratlı
<< Önceki Haber Ankara Kalkınma Ajansından internet yayıncılığına destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER