Ankara Büyükşehir Belediyesinden Nevbahar Parkı

Ankara Büyükşehir Belediyesinden Nevbahar Parkı


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Yenimahallede spor sahaları, bisiklet ve yürüyüş yolları, kondisyon aletleri, oyun grupları olan 54 bin metrekare büyüklüğünde Nevbahar Parkı inşa ediyor.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yenimahalleye yaklaşık 54 bin metrekarelik bir park kazandırılıyor. Kot farkından dolayı teras park şeklinde tasarlanan Nevbahar Parkı, basketbol ve tenis sahaları, 600 metrelik özel bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, kondisyon aletleri, kamelyaları ve banklarıyla bölge sakinlerinin ihtiyacını karşılayacak şekilde inşa ediliyor.
    
     -Çocuklar için oyun alanları-
    
     Yaklaşık 54 bin metrekarelik alanda kot farkından dolayı bir teras park şeklinde tasarlanan Nevbahar Parkında, 2 adet büyük iç içe geçmeli lego tüp kaydıraklı oyun grubu, basketbol ve tenis sahaları, 600 metrelik özel bisiklet yolu, koşu ve yürüyüş yolları, kondisyon aletleri, kamelyalar ve banklar olacak.
     Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanı Hatice Akgül, büyük bölümü yeşil alana ayrılan 54 bin metrekare büyüklüğündeki Nevbahar Parkında çeşitli kondisyon aletlerinin bulunduğu belirtti. Spor alanının yanı sıra çocuklar için yaptıkları oyun parklarını yan yana koyduklarını kaydeden Akgül, böylece çocuklarıyla gelen bayanların gönül rahatlığı içerisinde spor yapabileceklerini ve oyun parkında bıraktıkları çocuklarını rahatlıkla izleyebileceklerini bildirdi.
    
     -37 bin metrekare yeşil alan ortaya çıkarıldı-
    
     Parkın, yaklaşık 37 bin metrekarelik kısmı, çim ve yeni dikilen ağaçlarla desteklenip yeşil bir alan olarak düzenlendi. Parkta kaldırım çalışması yapılarak, modern aydınlatma gruplarıyla donatılarak ışıl ışıl hale getirildi. Banklar, oturma grupları, kamelyalar, çöp kutuları yerleştirildi. Parkta ayrıca süs havuzları, gölgelikler, kafeterya, teraslama şeklinde çiçeklikler, gezinti alanı ve 5 giriş kapısıyla park kenarlarında otoparklar yapıldı.
    
     Muhabir: Merve Yıldızalp
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Ankara Büyükşehir Belediyesinden Nevbahar Parkı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER