Ankaranın inovasyon potansiyeli Brükselde tanıtıldı

Ankaranın inovasyon potansiyeli Brükselde tanıtıldı -Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Balcı: -Geçtiğimiz yıldan bu yana inovasyona dayalı 71 projeye yaklaşık 15 milyon liralık kaynak ayırdık


ANKARA (A.A) - Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, geçtiğimiz yıldan bu yana inovasyona dayalı 71 projeye 15 milyon liralık kaynak ayırdıklarını söyledi.
     Ankara Kalkınma Ajansından yapılan yazılı açıklamaya göre, Ankaranın inovasyon potansiyeli Belçikanın başkenti Brükselde düzenlenen 4. Avrupa İnovasyon Zirvesinde tanıtıldı.
     Avrupa Parlamentosunun ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Avrupanın inovasyon politikalarının müzakere edilmesi, politikalar belirlenmesi ve işbirliklerinin geliştirilmesinin hedeflendiği zirvede, Ankara Kalkınma Ajansı Türkiyeden tek katılımcı olarak yer aldı.
     Konuya ilişkin açıklamada bulunan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Asım Balcı, inovasyonun Ankara Kalkınma Ajansının öncelikli konuları arasında yer aldığını belirterek, Geçtiğimiz yıldan bu yana inovasyona dayalı 71 projeye yaklaşık 15 milyon liralık bir kaynak ayırdık dedi.
     İnovasyon konusunda Ankarada yer alan tüm üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, teknokentler ve diğer ilgili kurumlarla birlikte hareket ettiklerini ifade eden Balcı, zirveye katılarak inovasyona ilişkin ileriye dönük işbirliği yapılabilecek kurum ve kuruluşlarla yakın ilişki kurma fırsatını yakaladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Erdal Çelikel
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Ankaranın inovasyon potansiyeli Brükselde tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER