Ankaradaki trafik kazasında bir engellinin hayatını

Ankaradaki trafik kazasında bir engellinin hayatını kaybetmesi -Keçiören Belediyesi: -Çöp kamyonumuz kaldırıma çıkamadığı için yolda gittiği ileri sürülen Nevzat Özyavuzere çarpmamış, kaldırımdan yola inen Özyavuzer, park halin


ANKARA (A.A) - Keçiören Belediyesi, kaldırıma çıkamadığı için yolda gittiği ileri sürülen engelli Nevzat Özyavuzere çöp kamyonunun çarpmadığını, kaldırımdan yola inen ve park halindeki iki aracın ortasından çıkan Özyavuzerin hareket halindeki kamyonun altına girdiğini bildirdi.
     Keçiören Belediyesinden yapılan açıklamada, 12 Kasım Pazartesi günü akşam saat 20.00 sıralarında General Dr. Tevfik Sağlam Caddesinde çöpleri toplayan 34 BH 1798 plakalı çöp kamyonumuz, görgü tanıklarının ifadelerine göre, kaldırıma çıkamadığı için yolda gittiği ileri sürülen engelli Nevzat Özyavuzere çarpmamış, kaldırımdan yola inen Özyavuzer, park halindeki iki aracın ortasından çıkarak maalesef hareket halindeki kamyonumuzun altına girmiştir değerlendirmesi yapıldı.
     Kazaya ilişkin bazı haberlerde çöp kamyonunun hızlı gittiğinin öne sürüldüğü ifade edilerek, 20-30 metre aralıklarla durup çöp toplayan kamyonların hız yapamayacağının aşikar olduğu belirtildi.
     Kazanın olduğu caddede engelliler için gerekli düzenlemelerin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığına işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Nitekim çalışmaları ile engelli dostu olarak tanınan Keçiören Belediyesi, sorumluluk alanı içerisindeki kaldırımlarda yaptığı düzenlemelerle Ankarada kaldırımları tümüyle engelli vatandaşların kullanımına uygun tarzda düzenlemeler yapan ilk belediyedir. Ayrıca Belediyemiz, binalarda asansör ve bina girişlerinde engelli rampalarını zorunlu kılmış, engelsiz kent meydanı ile engelli vatandaşlarımızın belediye gelişlerindeki engeli kaldırmış, engelli vatandaşlarımıza iş imkanı sağlama amacıyla Engelli İstihdamına Destek Birimi oluşturmuş ve Keçiören Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile lise ve önlisans mezunu engelliler için yoğunlaştırılmış ÖMSS kursları vermiştir. Keçiören Belediyesi, diğer çalışmalarıyla da engellilerin hayatındaki engelleri kaydırmak için var gücüyle çalışmaktadır.
    
     Muhabir: Fatma Can
     Yayıncı: Ertuğrul Cingil
<< Önceki Haber Ankaradaki trafik kazasında bir engellinin hayatını Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER