Ankarada karne dağıtımı

Ankarada karne dağıtımı -Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Aydoğan: Çocukların asla yargılanmaması, başkalarıyla kıyaslanmaması lazım. Her çocuğun durumu farklıdır


ANKARA (A.A) - Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Çocukların asla yargılanmaması, başkalarıyla kıyaslanmaması lazım. Her çocuğun durumu farklıdır dedi.
     Çankayadaki Süleyman Uyar İlköğretim Okulundaki karne dağıtım törenine, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Çankaya Kaymakamı Mehmet Ali Yıldırım, Çankaya İlçe Milli Eğitim Müdürü Haluk Soydan, Milli Eğitim müdür yardımcıları, İlçe Milli Eğitim şube müdürleri, Süleyman Uyar İlköğretim Müdürü Rıza Öktem, öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı.
     Törende, Aydoğan ilköğretim 1, 4 ve 6. sınıf öğrencilerine karnelerini dağıttı ve en çok kitap okuyan öğrencilere de kitap hediye etti.
     Aydoğanın karne dağıtımı sırasında 6-A sınıfı öğrencilerine kendisinden bir istekleri olup olmadığını sorması üzerine bir öğrenci, Bizi ayırmayın dedi.
     Bunun üzerine Aydoğan, 4+4+4ün öğrenciler, veliler hatta öğretmenler tarafından tam olarak anlaşılamadığını söyledi. Bulundukları okulun 200 metre ilerisindeki Perihan İnan İlköğretim Okulunu ortaokul olarak planladıklarını belirten Aydoğan, Burada sadece 5. sınıfta okuyan öğrencilerimiz bu durumdan etkilenecek. 5. sınıfa geçenlerin ortaokula kayıtları yapılacak. 5 ve 8. sınıftan boşalan sınıflara ise 1. sınıf öğrencilerinin kayıtları yapılacak. Bunun dışındaki öğrencilerimizin tamamı hangi okuldaysa o okulda kalacak. Yani 5. sınıflar dışında kimseyi ilgilendiren durum olmayacak dedi.
     Yeni yılda bir karmaşa yaşanmaması için gerekli tedbirlerin alındığını ifade eden Aydoğan, Velilerimiz ve öğretmenlerimiz bir kaygıya kapılmasın diye konuştu.
     Bugün Türkiye genelinde 17 milyon, Ankarada ise 1 milyon öğrencinin karne aldığını kaydeden Aydoğan, çocukların karne sevincine ortak olmak için geldiklerini söyledi.
     Aydoğan, karnenin çocuğun durumunu değil yöneticilerin, velilerin ve öğretmenlerin durumunu gösteren bir belge olduğunu belirtti.
     Bazı ailelerin kötü karne görünce hırçınlaştıklarını ifade eden Aydoğan, Çocukların asla yargılanmaması, başkalarıyla kıyaslanmaması lazım. Her çocuğun durumu farklıdır. Komşunun çocuğu şu başarıyı gösterdi demek kadar çocuğu rencide eden, onurunu zedeleyen hiçbir şey yoktur. Anne, babanın, Sen her zaman böylesin, sana bir sürü imkanlar verdik yine de benim beklediğim başarıyı gösteremedin demesi çocuğun iç dünyasında büyük tahribatlara yol açar. Bunlardan kaçınılması gerekir diye konuştu.
     Muhabir: Yıldız Aktaş
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Ankarada karne dağıtımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER