Anaokulları, Kastamonu evlerinden esinlenerek yapılıyor

Anaokulları, Kastamonu evlerinden esinlenerek yapılıyor


BİTLİS (A.A) - Bitlis ve ilçelerindeki yeni anaokulları, Kastamonu evlerinden esinlenerek yapılıyor.
     İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Tatvan ilçesi Bahçelievler Mahallesindeki Bahçelievler İlkokulu bahçesinde Kastamonu evleri tarzında yaptırılan anaokulunun inşaatını inceledi.
     Korkmaz, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, kent merkezi ve ilçelerinde bu yıl ilk defa Kastamonu Evleri projesi kapsamında yapılan 12 anaokulundan 8inin tamamlandığını ve 4ünün de yapımının devam ettiğini söyledi.
     Proje kapsamında yaptırılan okulların en büyük özelliğinin diğer okullara oranla daha derli toplu olması ve mimarisi bakımından daha güzel ve daha sağlıklı olduğunu ifade eden Korkmaz, Projemizi Kastamonu evlerinden esinlenerek yaptık. Proje kapsamında bu yıl Tatvan, Bitlis, Güroymak ve Ahlat olmak üzere toplam 4 okul yaptırdık. Ahlat ilçemizdeki okulumuzun dış cephesini dokuya uygun olması açısından Ahlat taşından yaptırdık. Bunun yanında 3 okulumuzun da yapımı ihale aşamasındadır. Bu projemizden önceki okul projelerimiz yine 100 kişi kapasiteliydi. Ancak mimarisinin güzel olmaması ve hantal bir yapıdan oluşması nedeniyle böyle bir değişikliğe gittik dedi.
    
     Muhabir: Servet Taşdemir / Yunus Okur / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Anaokulları, Kastamonu evlerinden esinlenerek yapılıyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER