Anamurda TKDKnın hibe programı tanıtıldı

Anamurda TKDKnın hibe programı tanıtıldı


MERSİN (A.A) - Anamurda Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) yürüttüğü hibe programının tanıtımı yapıldı.
     TKDK Mersin İl Koordinatörlüğü Ödeme Talep Uzmanı Ali Erten, belediyede düzenlenen toplantıda, TKDKnın, Avrupa Birliği (AB) ve Türkiye eş finansmanıyla sağlanan kaynakların kırsal kalkınma programlarında uygulanmasına yönelik faaliyetlerin gerçekleştirilmesi amacıyla, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı olarak kurulduğunu söyledi.
     Kurumun AB yardım fonlarının desteklediği Tarım ve Kırsal Kalkınma Programını (IPARD) yürüttüğünü ifade eden Erten, bu kapsamda Türkiyedeki projeler için öngörülen bütçenin 1 milyar 165 milyon avro olduğunu kaydetti.
     2012 Ocak ayında kurulan TKDK Mersin İl Koordinatörlüğüün, 9. Başvuru Çağrı İlanı kapsamında proje başvuru kabulüne başlayacağını belirten Erten, desteklenecek konuları şöyle sıraladı:
     Süt veya et üreten tarımsal işletmelerin desteklenmesi. Süt ve süt ürünleri, et ve et ürünleri, meyve ve sebzelerin işlenmesi ile su ürünlerinin işlenmesi ve pazarlamasının desteklenmesi. Çiftlik faaliyetlerinin çeşitlendirilmesi ve geliştirilmesi, yerel ürünler ve mikro işletmelerin ekonomik gelişimi, kırsal turizmin gelişimi ve kültür balıkçılığının gelişiminin desteklenmesi.
     Gerçek ve tüzel kişiler tarafından il koordinatörlüğüne sunulacak başvurular kapsamındaki yatırım harcamalarının 5 bin ile 3 milyon avro aralığında olabileceğini ifade eden Erten, Başvuru sahipleri yüzde 50 ile yüzde 65 aralığında hibe alma imkanına sahip olabilecek. Yatırımcıya sağlanan hibe tutarının yüzde 75i AB bütçesinden yüzde 25i de Türkiye bütçesinden sağlanan katkı ile karşılanacaktır dedi.
     Erten, yapılan son düzenlemeyle traktör alımının da hibe desteği kapsamına alındığını hatırlatarak, bir çağrı döneminde bir yatırımcının sadece bir başvuru yapabileceğini de sözlerine ekledi.
     Toplantıya, Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Niyazi Sarıoğlu, kurum uzmanları Hüseyin Fırat Kayıran ve Kemal Soner Altınoluk ile muhtarlar katıldı.
    
     Muhabir: Tahsin Ünlü / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Zuhal Uzundere Kocalar
<< Önceki Haber Anamurda TKDKnın hibe programı tanıtıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER