Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreni

Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreni -AÜden 2011-2012 öğretim yılında mezun olan yaklaşık 5 bin öğrenci için tören düzenlendi


ESKİŞEHİR (A.A) - Anadolu Üniversitesinden (AÜ) 2011-2012 öğretim yılında mezun olan yaklaşık 5 bin öğrenci için tören düzenlendi.
     Tören, AÜ Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, rektör yardımcıları, senato ve yönetim kurulu üyeleriyle öğretim elemanlarının Vilayet Meydanındaki Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başladı.
     Daha sonra Prof. Dr. Aydın ve beraberindekiler, Atatürk Stadına geçti. Rektör Aydın, akademisyenler ve öğrenciler, stadı dolduran öğrenci velilerini ve yakınlarını selamladı.
     Tören, bugünkü mezunlar adına İşletme Fakültesi İşletme Bölümü mezunu Öznur Karataş, eski mezunlar adına oyuncu Levent Üzümcünün konuşmalarıyla başladı.
     Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, törende yaptığı konuşmada, mezunları yetiştiren aileleri tebrik etti.
     Başarılı bir öğretim yılını geride bırakan öğrencilere de teşekkür eden Koçdemir, Eskişehiri bilim ve kültür kenti haline getiren üniversitelerimize teşekkür ediyorum. Mezunların bundan sonraki yolu ve bahtı açık olsun dedi.
     TBMM Milli Eğitim, Kültür ve Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da, mezunlara seslenerek, Bundan sonraki kariyerinizde üstün başarılar diliyorum. Sevincinize ortak olduğum için mutluyum. Bütün mezunları ve ailelerini kutluyorum diye konuştu.
     Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen de, genç mezunların, gelecekte Türkiyenin yükünü omuzlarında taşıyacağını anlattı.
     Rektör Aydın da, mezunların AÜ ailesinin birer ferdi olduğunu belirterek, mezunları insanlığa fayda ve katma değer sağlamak için uğurladıklarını kaydetti.
     Konuşmaların ardından öğrencilere diplomaları verildi.
     Törene, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca ve çok sayıda vatandaş da katıldı.
     Öğrencilerin keplerini havaya atmasının ardından sanatçı Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars grubu, mezunlar için bir konser gerçekleştirdi.
     AÜ 2011-2012 öğretim yılı mezuniyet töreni, konserin ardından düzenlenen havai fişek gösterisiyle sona erdi.
    
     -Mezunlar-
    
     AÜ Eğitim Fakültesi İşitme Engelliler Öğretmenliği Bölümünden mezun olan ve törene bir yaşındaki bebeğiyle gelen Esra Ergüler, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrenimin ilk yılında Zeynep adındaki kızına hamile olduğunu ve onun doğumunun gerçekleştiğini ifade ederek, son sınıfta da Ömer Faruk ismindeki bebeğini dünyaya getirdiğini anlattı.
     Fakültedeki hocalarının hamilelik döneminde kendisine ilgi ve kolaylık gösterdiğini vurgulayan Ergüler, Stajdan çıkıp doğuma gittim. Bebeğim üniversite mezunu bir bebek oldu dedi.
     AÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümünden mezun olan İlknur Güzel de (24) kardeşi Nazlı Güzelin de (22) bu yıl AÜ Beden Eğitim ve Spor Yüksekokulndaki öğrenimini tamamladığını bildirdi.
     Nazlı Güzel de ablasıyla birlikte mezun olarak babasına en güzel Babalar Günü hediyesini verdiklerini kaydetti.
     Açıköğretim Fakültesi Kültürel Miras ve Turizm Bölümünden mezun olan emekli coğrafya öğretmeni Zeynep Özgökçeler (54) de, yeğeni Gürsel Özgökçelerin teşvikiyle iki yıl önce programa kayıt olduğunu anımsatarak, yaşam boyu eğitim hedefi olan AÜden mezun olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Anadolu Üniversitesi mezuniyet töreni Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER