Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında -İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Alankuş: Anadolu Ajansının 100. yıl vizyonunun, iletişim özgürlüğünün daha adil ve dengeli gerçekleşmesine katkı yapmaya devam etmesini diliyo


İZMİR (A.A) - İzmir Ekonomi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof Dr. Sevda Alankuş, Anadolu Ajansının 100. yıl vizyonunun, iletişim özgürlüğünün daha adil ve dengeli gerçekleşmesine katkı yapmaya devam etmesini diliyorum dedi.
     Prof. Dr. Alankuş, Anadolu Ajansının 93. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, 1970li yılların en önemli tartışmalarından birinin, gelişmiş ülkelerle gelişmekte olan ülkeler arasında haber ve bilgi dolaşımındaki eşitsizlik olduğunu belirtti.
     Türkiyedeki iletişimcilerin, geçmişte, çeşitli tarihsel ve kültürel bağlar içinde olunan komşu ülkelerle bile dünya ekonomik sistemini kontrol eden 5 büyük ülkenin ajansları üzerinden haber almaktan yakındığına işaret eden Alankuş, şunları kaydetti:
     Şimdi bu tartışma, yeni iletişim teknolojilerinin sağladığı imkanlar nedeniyle başka bir mecrada ilerliyor ama halen, daha adil bir iletişim düzenine ihtiyaç da devam ediyor. Anadolu Ajansının 100. yıl vizyonu, Türkiyenin bölgesel olarak önemli bir güç haline gelmesine uygun bir çizgide ilerlerken aslında bu adaletsizliğin azalmasına da katkıda bulunacak. Aslında uzun süredir zaten bunu yapıyor. Anadolu Ajansının 100. yıl vizyonunun, iletişim özgürlüğünün daha adil ve dengeli gerçekleşmesine katkı yapmaya devam etmesini diliyorum.
    
    
     Muhabir: Emre Umurbilir
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER