Anadolu Ajansı 93 yaşında

Anadolu Ajansı 93 yaşında


MANİSA (A.A) - Saruhanlı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Anadolu Ajansının (AA) Türkiyenin dünyaya açılan penceresi olduğunu belirtti.
     Otcu, AAnın kuruluşunun 93. yılı nedeniyle yayımladığı kutlama mesajında, dünyanın önde gelen haber ajansları ile yarışan AAnın 93 yıllık köklü bir geçmişe sahip olduğunu dile getirdi.
     Ajansın, güvenilir haberleriyle Türkiyenin sesini bir asırdır dünyaya duyurduğunu dile getiren Otcu şöyle dedi:
     Mustafa Kemal Atatürkün direktifiyle kurulan Anadolu Ajansının 93. yılını kutluyorum. Haberlerini sürekli takip ettiğim AA, doğru, tarafsız ve hızlı habercilik anlayışıyla devletimizin dış ülkelerdeki imajını ve saygınlığını da en iyi şekilde temsil etmeyi başarmıştır. Anadolu Ajansı, dünya çapında yayın yapan gazete ve televizyonlarda da yer alan haberleriyle uluslararası bir kurum haline gelmiştir.
     Saruhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Yaralı ise AAnın kuruluşunun 93. yılını en içten dilekleriyle kutladığını belirtti.
     Yaralı, kutlama mesajında şunları kaydetti:
     Anadolu Ajansı sadece habercilik değil aynı zamanda ülkemizin dünyaya tanıtımı bakımından önemli bir misyonu da yerine getiriyor. Ülkemizin 93 yıldır sesi ve soluğu olan ajansın 100. yıl vizyonu kapsamında hedeflediği başarılara da ulaşacağına inanıyorum. AAyı gelecek yıllarda dünyanın en büyük ilk üç haber ajansı arasında görmeyi arzu ediyoruz. Çünkü hem AA hem de Türkiye bunu hak ediyor.
    
     Muhabir: Muammer Kökcüoğlu
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Anadolu Ajansı 93 yaşında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER