Amasya Vali Öz, organik tarım alanlarında

Amasya Vali Öz, organik tarım alanlarında inceleme yaptı


AMASYA (A.A) - Amasya Valisi Abdil Celil Öz, Organik tarım alanında önemli bir potansiyele sahip Amasya, bu alandan önemli bir gelir elde edebilir dedi.
     Öz, Merzifon Kaymakamı Mehmet Fatih Geyim, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Cahit Gülbay ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Bolat ile organik tarım alanlarında inceleme yaptı.
     Merzifon Telbisler mevkisinde bulunan Turhan Özçanaka ait 15 bin metrekarelik alanda kurulu bağda incelemede bulunan Öz, Organik tarım alanında önemli bir potansiyele sahip Amasya bu alandan önemli bir gelir elde edebilir. Amasya çiftçisinin son yıllarda önemli gelişmeler kaydeden organik tarım sektöründe yer alması lazım, bunun için çiftçilerimizi konu hakkında bilinçlendirmeli ve teşvik etmeliyiz dedi.
     Gelişen teknolojiyle gıda ürünlerinin güvenilirliğinin sorgulandığına işaret eden Öz, şunları kaydetti:
     Organik tarım sektörü hızlı bir gelişme yaşamış ve önümüzdeki süreçte de gelişimini devam ettireceği öngörülmektedir. Bu açıdan ilimiz de tarım sektörüyle uğraşan vatandaşlarımızı bu alana yönlendirmeli ve onlara imkanlar ölçüsünde gerekli bilgi ve altyapıyı sağlamalıyız.
     Gülbay ise tarımda son 50 yıldır daha fazla üretim hedefi ile gereğinden fazla gübre, ilaç, su kullanılmasının, toprak anada ve insanlarda olumsuz etkiler oluşturduğunu söyledi.
     Amasyanın iklim özellikleri ve toprak yapısı nedeniyle organik tarıma uygun, çok verimli topraklara sahip olduğunu kaydeden Gülbay, şu ifadeleri kullandı:
     İlimizde 2006 yılında 17 çiftçimiz 362 dekar alanda, 2007 yılında 41 çiftçimiz 934 dekar alanda, 2008 yılında 27 çiftçimiz 720 dekar alanda, 2009 yılında 15 çiftçimiz 2410 dekar alanda, 2010 yılında 9 çiftçimiz 345 dekar alanda, 2011 yılında 8 çiftçimiz 226 dekar alanda organik üretim gerçekleştirmiştir. İlimizde çiftçiler organik tarıma geçmekte istekli olmakla beraber, organik üretim yapanlar pazarlamada sorun yaşamakta ve bu durum organik tarıma geçişi azaltmaktadır.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Amasya Vali Öz, organik tarım alanlarında Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER