Amasya Belediyesinden Ekmeğini ve Emeğini Koru

Amasya Belediyesinden Ekmeğini ve Emeğini Koru projesine destek


AMASYA (A.A) - Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Toprak Mahsülleri Ofisinin (TMO) başlattığı, Ekmeğini ve Emeğini Koru adlı projeye destek vereceklerini söyledi.
     TMO Samsun Şube Müdürü Fahri Kesepara, Özdemiri makamında ziyaret ederek, proje hakkında bilgi verdi.
     Ekmek israfının boyutlarına bakıldığında, konunun öneminin farkına varılacağını belirten Özdemir, Başlatılan bu kampanyayı sonuna kadar destekleyeceğiz. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğanın da bu projeyi desteklediğini ifade etmek istiyorum. Biz de Amasya Belediyesi ve Hayatcan Derneği olarak buna benzer bir proje başlattık, şehrin muhtelif yerlerine bayat ekmek toplama kutuları koyduk ve bu kutularda toplanan ekmekleri barınaktaki hayvanlara ulaştırıyoruz.
     Kesepara ise ülkede günde 6 milyon adet, yılda ise 2 milyar adet ekmeğin israf edildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Ekmek israfı yüzde olarak fırınlarda 3.1, hanelerde 2.9, lokanta ve benzerlerinde 3.1, kurum yemekhanelerinde 2.7 ve öğrenci yemekhanelerinde 7,1 olmak üzere ülke genelinde yüzde 5.9dur. Ekmek israfı araştırmasında ekmeğin israf edilmesinin hoş görülemez davranışlardan biri olduğu vatandaşlarımız tarafından ifade edilmiştir. Dolayısıyla israfın kötü niyetten ziyade ihmal ve bilgisizlikten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Bu ihmal ve bilgisizliği gidermek, halkımızı bilinçlendirmek ve bir farkındalık oluşturabilmek için, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, özel kişi ve tüzel kişilerimizin desteğiyle, Amasya ilimizde 2 bin adet afiş, 5 bin adet broşür dağıtılmıştır. Bundan sonraki dönemlerde halkımızı ekmek israfı konusunda bilinçlendirmeye yönelik toplantı ve etkinliklerin yapılmasını planlıyoruz.
    
     Muhabir: Cihan Okur
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Amasya Belediyesinden Ekmeğini ve Emeğini Koru Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER