Amasyada geleneksel el sanatları ve yöresel

Amasyada geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerden oluşan kadının emeği sergisi açıldı


AMASYA (A.A) - Amasyada geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerden oluşan kadının emeği sergisi açıldı.
     Sergiyi, Amasya Valisi Abdil Celil Öz, eşi Rukiye Öz, Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Haluk Yıldızdan, Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Amasya Orman Bölge Müdürü Ahmet Ceylan, İl Emniyet Müdürü Cemil Bayazıt, daire müdürleri ile çok sayıda Amasyalı ziyaret etti.
     8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlamaları kapsamında Şehzadeler Yolunda Amasyalı kadınlar tarafından hazırlanan ve bir gün açık kalacak geleneksel el sanatları ve yöresel ürünlerden oluşan sergi büyük ilgi gördü.
     Açılış öncesi bir konuşma yapan Vali Abdil Celil Öz, kadının hayatın her alanında başarılı çalışmalara imza attığını anımsattı.
     Kadınların istihdamına yönelik yaptıkları çalışmalarda amaçlarının öncelikle kadınların aile bütçelerine katkı sağlamalarına destek olmak olduğunu belirten Öz, Bunun yanı sıra kadınların yaptıkları yöresel ürünleri oluşturulacak işletmelerde üreterek ilimiz ekonomisine katkıda bulunmalarını istiyoruz. Bu kapsamda Valiliğimiz, Belediyemiz, Kaymakamlıklarımız, KADİM, Halk Eğitim Merkezleri ve diğer sivil toplum kuruluşları ile birlikte önemli çalışmalar yapmaktayızdedi.
     Öz, elde edilen ürünlerin özellikle yol üstünde ve turistik faaliyetlerin yoğun olduğu bölgelerde satılarak turizme de destek sağlayacağını söyledi.
     Konuşmaların ardından Vali Öz, eşi Rukiye Öz ve beraberindeki heyet sergiyi gezdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Kürkçü
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Amasyada geleneksel el sanatları ve yöresel Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER