Altınokta Körler Derneği Başkanlar Toplantısı

Altınokta Körler Derneği Başkanlar Toplantısı -Genel Başkan Sağlam: -"Mitat Enç Körler Okulunun kapatılmasına karşıyız. Bu okul, arkadaşlarımızın yüzde 60-70inin eğitim aldığı bir okuldur"


ANTALYA (A.A) - Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, Ankaradaki Mitat Enç Körler Okulunun kapatılmasına karşı olduklarını belirterek, "Bu okul, arkadaşlarımızın yüzde 60-70inin eğitim aldığı bir okuldur" dedi.
     Altınokta Körler Derneği Başkanlar Toplantısı, Antalyanın Kemer ilçesindeki Rose Resort Beach Otelde yapıldı. Programa, Türkiyenin çeşitli illerinden 24 şube başkanı katıldı.
     Burada konuşan Altınokta Körler Derneği Genel Başkanı Suha Sağlam, görme engellilere yönelik açılan ilk okulun, Ankaradaki Mitat Enç Körler Okulu olduğunu anlattı.
     Mitat Ençin, derneğin kurucusu olduğunu ifade eden Sağlam, bu okulun kapatılacağına ve Maliye Bakanlığına devredileceğine dair son bir yıldır bazı söylemler duyduklarını dile getirdi.
     Ekim ayında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer ile bu konuyu görüştüklerini ve Dinçerin kendilerine bu duyumların yanlış olduğu yönünde açıklamalarda bulunduğunu anlatan Sağlam, iki gün önce okulun Maliye Bakanlığına devredildiğini ve bakanlık tarafından da Gazi Üniversitesine tahsis edildiğini öğrendiklerini kaydetti.
     Genel Başkan Sağlam, kararın görme engelliler arasında rahatsızlık yarattığını vurgulayarak, "Mitat Enç Körler Okulunun kapatılmasına karşıyız. Bu okul, arkadaşlarımızın yüzde 60-70inin eğitim aldığı bir okuldur. Yani körlerin aydınlanma yolundaki en önemli kilometre taşlarından biridir" dedi.
     Dernek olarak engelli öğretmenlerin atanma sürecini yakından izlediklerine değinen Sağlam, emek harcayarak öğretmenlik hakkı ve akademik formasyon kazanmış engellilerin kendi branşlarında görev almaları için çalıştıklarını vurguladı.
    
     Muhabir: Yunus İçen / Güç Gönel
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Altınokta Körler Derneği Başkanlar Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER