Altın Portakala haciz iddiası

Altın Portakala haciz iddiası -Antalya Kültür Sanat Vakfı Avukatı Tıraş: -İstanbul İcra Mahkemesinde görülen davada söz konusu çekin usulsüz ve hukuka aykırı olarak düzenlendiği, çekin zaman aşımına uğradığı belirtilerek icra tak


ANTALYA (A.A) - Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Avukatı Ali Rıza Tıraş, AKSAVa yönelik haciz iddiası ile ilgili olarak İstanbul İcra Mahkemesinde görülen davada söz konusu çekin usulsüz ve hukuka aykırı olarak düzenlendiği, çekin zaman aşımına uğradığı belirtilerek icra takibinin kaldırılması yönünde karar verildi dedi.
     Tıraş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 44 ve 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Hürtur AŞye faturalandırılan ve ödemesi yapılan 150 bin liralık çekin Akın Faktoring firmasına kırdırılarak AKSAVa karşı haksız bir işlem yapıldığını savundu.
     İstanbul İcra Mahkemesinde bu işlemlerin iptali ile ilgililer hakkındaki şikayetlerine ilişkin davanın bugün karara bağlandığını kaydeden Tıraş, icra işleminin iptali yönünde karar verildiğini bildirdi. Tıraş İstanbul İcra Mahkemesinde görülen davada söz konusu çekin usulsüz ve hukuka aykırı olarak düzenlendiği, çekin zaman aşımına uğradığı belirtilerek icra takibinin kaldırılması yönünde karar verildi diye konuştu.
     Söz konusu çekin 2009 yılında Hasan Akıncıoğlu tarafından Akın Faktoringe ödendiğini vurgulayan Tıraş, Çek, faktoring mevzuatına aykırı olarak temlik alınmış ve zaman aşımına uğramış bir çektir. Faktoring firması bu sebeple hukuka aykırı bir işlem yürütmüştür. Mahkeme kararı da bizim haklılığımızı ortaya koymuştur dedi.
    
     -İcra kararı-
    
     Uluslararası Altın Portakal Film Festivalini düzenleyen AKSAVa yaptığı hizmetlerden dolayı Akın Faktoring Hizmetleri firmasına, vakıfın o dönemdeki yöneticileri Hasan Akıncıoğlu ve Erol İşbilirin imzası bulunan 150 bin liralık çek verdiği öne sürülmüştü.
     Çekin ödenmemesi nedeniyle firmanın icra takibi başlatması üzerine 150 bin lirayı ödemek zorunda kalan Akıncıoğlu, mahkemeye başvurarak çeke vakfı temsilen imza attığını, borçsuz olduğunu, bu nedenle paranın iadesini istemişti.
     Mahkemenin Akıncıoğlunun talebini kabul etmesi üzerine Akın Faktoring, Akıncıoğlundan tahsil edilen parayı aradan geçen sürede yasal faiziyle birlikte 270 bin lira olarak bu yılın haziran ayında ödediği iddia edilmişti.
     AKSAVdan alacağının tahsili amacıyla yeniden hukuki süreç başlatan Akın Faktoring Hizmetlerinin başvurusu üzerine Antalya 6. İcra Müdürlüğü haciz kararı vermiş, haciz kararı geçtiğimiz günlerde uygulanmıştı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Altın Portakala haciz iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER