Altın Portakala haciz iddiası

Altın Portakala haciz iddiası -AKSAV Avukatı Tıraş: -Faktoring firması avukatının çek bedelinin Hasan Akıncıoğluna geri ödendiği yönündeki açıklamaları, gerçek dışı olup, basını da açıkça yanıltarak kullanmaya yönelik girişiml


ANTALYA (A.A) - Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) Avukatı Ali Rıza Tıraş, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivalini düzenleyen kurumlardan biri olan AKSAVda bir dönem yönetici olarak çalışan Antalyaspor Kulübü Başkanı Hasan Akıncıoğlunun o dönemde 150 bin liralık çekinin vakfa haciz olarak döndüğü yönündeki açıklamalarla ilgili, Faktoring firmaavukatının, çek bedelinin Hasan Akıncıoğluna geri ödendiği yönündeki açıklamaları gerçek dışı olup, basını da açıkça yanıltarak kullanmaya yönelik girişimlerdir dedi.
     AKSAVdan yapılan yazılı açıklamada, Akın Faktoring Avukatı İsmail Elkoca tarafından basına yapılan açıklamanın, bazı medya kuruluşlarının internet sitelerine, Altın Portakala haciz şoku başlığıyla yansıdığı hatırlatıldı.
     Avukat İsmail Elkocanın AKSAVa 270 bin lira haciz işlemi yaptığını beyan ederek, haciz işlemlerinin Altın Portakal Film Festivali sırasında da devam edeceği yönünde tehditte bulunduğunun belirtildiği açıklamada, Elkocanın haciz işlemini vakfın aleyhine ve çarpıtarak basına duyurduğu öne sürüldü.
     AKSAV tarafından gönderilen açıklamada, vakfın Avukatı Ali Rıza Tıraşın konuyla ilgili görüşlerine de yer verildi.
     Avukat Tıraş, açıklamasında, vakfın 2007 ve 2008 yıllarında, 44 ve 45. Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında Hürtur AŞden uçak, otel rezervasyonu, ulaşım, hosteslik ve rehberlik gibi hizmetler satın aldığını kaydetti. Bu firmanın vakfa fatura düzenlediğine dikkati çeken Tıraş, fatura bedelinin tamamının Hürtur AŞye ödendiğini savundu.
     Tıraş, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
     Hürtur firması tüm alacağını almış olmasına rağmen bir şekilde elinde bulundurduğu ve halen dava konusu olan 150 bin liralık çeki Akın Faktoringe kırdırarak AKSAVa karşı haksız bir işlem yapmıştır. Bu hususta Hürtur aleyhine açtığımız menfi tespit davası devam etmektedir. Akın Faktoring kırmış olduğu AKSAV çekinin arkasını yazdırarak icra takibine geçmiştir. Akın Faktoring tarafından Şişli 6. İcra Müdürlüğünün 2009/34960 esas nolu dosyasıyla çeki keşide eden 2008 yılı AKSAV Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Akıncıoğlu aleyhine icra takibi yapılmıştır. Akın Faktoring anılan çek bedelini bu dosya ile Hasan Akıncıoğlundan tahsil etmiştir. Yani Akın Faktoringe ödeme, 2009 yılında yapılmıştır. Her ne kadar Hasan Akıncıoğlu şahsen sorumlu olmadığı iddiasıyla dava açmış ve ödediği paranın iadesi yönünde bir karar almış ise de bu dosya halen temyiz aşamasında olup, davalı faktoring firması tehiri icra kararı alarak Yargıtay kararına kadar işlemi durdurmuştur. Çek bedeli henüz Hasan Akıncıoğluna ödenmiş olmayıp icra veznesindedir. Bu durumda faktoring firması avukatının, çek bedelinin Hasan Akıncıoğluna geri ödendiği yönündeki açıklamaları gerçek dışı olup, basını da açıkça yanıltarak kullanmaya yönelik girişimlerdir. Yargıtayın söz konusu kararı bozması ihtimali mevcuttur. Bu durumda bu para hiç ödenmeyecek, faktoring firmasında kalacaktır.
     Vakfa yönelik icra takibinin, mükerrer tahsilata yönelik ve hukuka aykırı bir işlem olduğunu savunan Tıraş, bu işlemlerin iptali için açtıkları dava ile ilgililer hakkındaki şikayetlerine ilişkin davanın, İstanbul İcra Mahkemesinde görüldüğünü bildirdi.
     Tıraş, açıklamasında, Söz konusu çek, faktoring mevzuatına aykırı olarak temlik alınmış ve zaman aşımına uğramış bir çektir. Faktoring firması bu sebeple de hukuka aykırı işlem yürütmektedir. Vakfımız hakkında basın yoluyla gerçeğe aykırı ve yanlış bilgiler verilmek suretiyle ve haksız hukuksuz tahsilata yönelik bu girişim hakkında gerekli hukuki ve cezai müracaatlar tarafımızdan ayrıca yapılacaktır ifadelerine yer verdi.
    
     -İcra kararı-
    
     Uluslararası Altın Portakal Film Festivalini düzenleyen AKSAVa yaptığı hizmetlerden dolayı Akın Faktoring Hizmetleri firmasına, vakıfın o dönemdeki yöneticileri Hasan Akıncıoğlu ve Erol İşbilirin imzası bulunan 150 bin liralık çek verdiği öne sürülmüştü. Çekin ödenmemesi üzerine firma icra takibi başlattığı, bunun ardından 150 bin lirayı ödemek zorunda kalan Akıncıoğlu, mahkemeye başvurarak, çeke vakfı temsilen imza attığını, borçsuz olduğunu belirterek paranın iadesini istemişti.
     Mahkemenin Akıncıoğlunun talebini kabul etmesi üzerine Akın Faktoring, Akıncıoğlundan tahsil edilen parayı aradan geçen sürede yasal faiziyle birlikte 270 bin lira olarak bu yılın haziran ayında ödediği iddia edilmişti.
     AKSAVdan alacağının tahsili amacıyla yeniden hukuki süreç başlatan Akın Faktoring Hizmetlerinin başvurusu üzerine Antalya 6. İcra Müdürlüğü haciz kararı vermiş, haciz kararı geçen günlerde uygulanmıştı.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Altın Portakala haciz iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER