Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl Aksarayda

Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl Aksarayda -Pohl: Bu bölgeyle insani, kültürel, ticari ve sosyal açıdan çok büyük ilişkiler yumağı var. Ben inanıyorum ki bu ziyaretimizde bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı bulacağız


AKSARAY (A.A) - Almanyanın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, ülkesinin Aksarayla insani, kültürel, ticari ve sosyal açıdan çok büyük ilişkiler yumağının bulunduğunu belirterek, İnanıyorum ki bu ziyaretimizde bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı bulacağız dedi.
     Pohl, Aksaray Vali Vekili Abdulkadir Demiri makamında ziyaret ederek, göreve başlamasından sonra ilk kez Aksaraya geldiğini ve bundan büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. İki ülke arasında başta ekonomi olmak üzere, kültürel ve sosyal açıdan çok önemli ilişkiler bulunduğunu dile getiren Pohl, uzun yıllar önce Almanyaya göç etmiş ve orada yaşayan çok sayıda Türk kökenli vatandaşın olduğunu kaydetti.
     Aksarayda Mercedes Benz gibi büyük bir Alman firmasının faaliyet göstermesinin hem şehir, hem de firma açısından verimli bir işbirliği teşkil ettiğini belirten Pohl, Aksaray bölgesine eminim Almanyadan çok sayıda turist geliyordur. Bu bölgeyle insani, kültürel, ticari ve sosyal açıdan çok büyük ilişkiler yumağı var. Ben inanıyorum ki; bu ziyaretimizde bölgeyi daha yakından tanıma fırsatı bulacağız. Bugüne kadar var olan bu iyi ilişkiler ve pozitif etkileşim bundan sonra artarak devam edecektir diye konuştu.
     Vali Vekili Demir ise Pohla görevinde başarılar dileyerek, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
     1960lı yıllardan itibaren Almanyaya başlayan işçi göçünde çok sayıda Aksaraylının da bu ülkeye giderek önce işçi, daha sonra işveren konumunda çalıştığını dile getiren Demir, bu anlamda da Aksaray ile Almanya arasında çok özel bir köprü kurulduğunu kaydetti.
     Mercedes Benzin Aksarayda kamyon fabrikasının bulunmasının da memnuniyet verici olduğunu vurgulayan Demir, kendilerinin de iyi ilişkilerin artarak geliştirilmesini temenni ettiklerini ifade etti.
     Demir, ziyarette Pohla Taşpınar halısı hediye etti.
     Pohl, daha sonra Aksaray Belediye Başkanı Nevzat Paltayı ziyaret ederek bir süre görüştü. Buradan Ahiler Kalkınma Ajansı Aksaray Proje Destek Ofisine geçerek, yetkililerden bölge ekonomisi hakkında bilgi alan Pohl, daha sonra Ankaraya hareket etti.
    
     Muhabir: Ersin Altınsoy
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Almanyanın Ankara Büyükelçisi Pohl Aksarayda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER